SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi 2020” Hazırlık Kampı ile başladı. 16-18 Ocak tarihleri arasında devam edecek olan ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi 2020”’nın ilk aşaması olan “Hazırlık Kampı Kursu” 3 oturum olarak gerçekleştirildi.
Başkanlığını Prof. Dr. Nihal Olgaç Dündar ve Doç. Dr. İsmail Sert’in gerçekleştirdiği ilk oturumda Prof. Dr. Süleyman Sevinç “Yapay Zeka ve Algoritmaları”, Eminullah Yaşar “Backprop Algoritması ve Yapay Zekanın Teknik Dili”, Uzm. Dr. Dilek Orbatu “SBÜ Tepecik EAH Kan Alma Birimi Yapay Zeka Uygulaması” adlı sunumları gerçekleştirdi. Öğle arasından sonra düzenlenen ve başkanlığını Prof. Dr. İbrahim Pirim, Eczacı Aslı Çelebi’nin yaptığı ikinci oturumda ise Prof. Dr. Ali Rıza Şişman, Fatih Güngör “Sağlıkta Yapay Zeka Uygulamaları”, Mohammed Abebe Yımer, “Yapay Zeka Tabanlı Proje Adımları”, Oktay Yıldırım tarafından “Yapay Zeka Tabanlı Örnek Uygulamanın Geliştirilmesi” adlı konular ele alındı. Başkanlığını Prof. Dr. Süleyman Sevinç ve Doç. Dr. Banu Başok’un yaptığı üçüncü oturumda ise “Yabancı Konukların Katılımı İle Sağlıkta Yapay Zekanın Geleceği ve Değerlendirme” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Süleyman Sevinç “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlıkta yapay zekayı destekleyen ikinci toplantıda olmanın mutluluğu içindeyim. Bu yöndeki gerçekleştirilen ve başarılı geçen ilk toplantı 2017 yılında yapıldı. Bu yılda da burada bana yer verildiğinden çok gurur diyorum. Bu toplantıda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum “ dedi.
Güncel bilimsel bilgilerin takipçisiyiz…
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi 2020 Kongresi” ve “Hazırlık Kampı”, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi destekleriyle yapılmıştır. Pek çok bilimsel toplantıya ev sahibi yapan hastanemiz 1971 yılında kuruldu. 1980’lerin ortasında eğitim ve araştırma hastasine dönüşen hastanemiz, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlandı. 2013 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı. O yıldan beri bu üniversitenin dinamik kadrosu hastanemizde de iş üretmekte, büyük katkılar sunmaktadırlar. 2016 yılından beri hastanemiz Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne afile olarak yoluna devam ediyor. 4 binin üzerinde sağlık çalışanı olan hastanemizde yaklaşık 1000 hekim görev yapmaktadır. Mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan sağlık çalışanları, güncel bilimsel gelişmeleri takip etmekte ve ona göre kendilerini geliştirmektedirler. “dedi
Yapay zekada en sık çalışılan alan sağlık bilimleridir…
İçinde olduğumuz dijital çağın en önemli yönünün yapay zeka olduğunu, yapay zekanın en sık çalışıldığı alanın ise sağlık bilimleri olduğunu belirten Doç.Dr. Emiroğlu “Bizler yönetim olarak hastanemizde bilimsel toplantı ve çalışmaları sürekli desteklemeye çalıştık. Bugün tıpta yapay zekanın işlevini, kullanım alanlarını anlamak, takip etmek için bu toplantıyı düzenledik. Çok yakın bir gelecekte belki de 8-10 yıl içinde tıbbı işlemlerin büyük bir bölümünü yapay zeka teknolojileri şekillendirecek. Hekimlerin yerine getirdiği sağlık hizmetlerin önemli bir bölümün yapay zekanın geliştirdiği teknolojiler yapacak. Dolayısıyla yapay zeka olgusunun takip edilmesi, anlaşılması, gelecekte sunacağı olanakların neler olabileceği gibi pek çok çok probleme temas edilmesi için düzenlenen “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi 2020- Hazırlık Kampı Kursu’”nun çok yararlı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese, bütün kurumlara ve katılımcılara teşekkür ediyorum”dedi.
Yabancı konukların katılımı ile, sağlıkta yapay zekanın geleceği ve yeni proje konularının değerlendirilmesinin ardından “Uluslararası Sağlıkta Yapay Zeka Kongresi 2020- Hazırlık Kampı” katılımcılara kurs belgelerinin takdimiyle sona erdi.