Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM)
10 Eylül 2024

SAĞLIKLI YAŞ ALMA MERKEZİ (YAŞAM)

Sağlıklı Yaş Alma Merkezimizde yaşlılığı sebebiyle sağlık hizmetlerine ulaşmada zorluk yaşayan 80 yaş ve üzeri bireylerin ihtiyacı olan koruyucu sağlık hizmetleri dahil olmak üzere tıbbi bakım hizmetlerinin takip ve koordinasyonunu sağlanmaktadır.

Hizmet grubumuz evde sağlık hizmetleri sunumu dışındaki tüm evde yaşamını sürdürebilen bölgemizdeki 80 yaş ve üzeri bireyleri kapsamaktadır.

Hizmetlerimiz;

·         Yerinde ve evinde muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, rehabilitasyon ve izlem

·         Tıbbi bakım ihtiyaçlarının belirlenmesi ve danışmanlık

·         Gerektiğinde uzaktan erişim

·         Sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması için evden hastaneye hastaneden eve nakil

·         Hastane içerisinde alınacak sağlık hizmetlerinin koordinasyonu

Sağlıklı Yaş Alma Merkezinden yararlanmak için;

Bireylerin Genel Koordinatör Merkezine başvurması (444 38 33) gerekmektedir.

Sağlıklı Yaş Alma Merkezi hizmetleri kapsamında ilk değerlendirme yaşlı bireyin yerinde ve evinde ziyareti şeklinde yapılır, sonraki muayeneler Sağlıklı Yaş Alma Merkezi polikliniğinde, yerinde ve evinde, gereğinde uzaktan sağlık hizmeti şeklinde verilebilir.

Ekibimiz;

·         Uzman Hekim, Hekim

·         Hemşire

·          Gerontolog

·         Yaşlı Bakım Teknikeri

·         Sosyal Hizmet Uzmanı

·         Psikolog

·         Manevi Destek Personeli

·         Fizyoterapist

·         Diyetisyen

SAĞLIKLI YAŞ ALMA MERKEZİ (YAŞAM)

Adres : Güney Mahallesi 1140/1 Sokak No : 1 Yenişehir - Konak - İzmir, Türkiye

·         Sağlıklı Yaş Alma Merkezi sekreterliği Sağlık Kurulu Binası içerisinde Evde Sağlık Birimi içerisinde yer  almaktadır.

·         Sağlıklı Yaş Alma Merkezi Polikliniği A Blok Zemin Katta yer almaktadır

Santral ( Sesli Yanıtlama Sistemi )  : (0232) 469 69 69

Fax ( Santral )  : (0232) 433 07 56

Elektronik Posta  :   tepecikdh.bilgi@saglik.gov.tr