SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Şu an 910 yatak kapasitesi ile hizmet veren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk olarak 10.000 m2 alan içinde şimdiki ismi Yenişehir olan semtte 500 yataklı Sosyal Sigortalar Kurumu'na ait bir hastane olarak 6 Ekim 1971 tarihinde hizmete açılmıştır. İlk açıldığı yıllarda 6 cerrahi, 6 dahiliye, 1 üroloji, 1 ortopedi, 1 nisaiye uzmanı ile hizmete başlamıştır.
1972 yılında 200 kadrolu yatağı ile Çocuk Hastanesi hizmete girmiştir. 1973 yılında Gastroenteroloji ve Beyin Cerrahi servisleri hizmet vermeye başlamış olup, 1974 yılında yoğun bakım servisi ayrı bir birim olarak kurulmuştur. Hastanenin fiziki gelişmesinin yanında 1976 yılında Eğitim ve Araştırma Hastanesi hüviyetine kavuşmuş, dahiliye ve cerrahi branşlarında asistan eğitimine başlanmıştır.
Hastanemiz, 5 Şubat 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na devredilmiştir. Deprem güçlendirme faaliyetleri sürecinde, 220 yataklı Çocuk Hastalıkları Klinikleri, 2.400 m2 alanda erişkin ve çocuk acilin yapılanması, 55 yataklı yoğun bakım ünitesi, 16 salonlu ameliyathane birimi, çocuk poliklinikleri, yeni patoloji laboratuvarı binası, bahçe peyzajı ve afet durumlarında da kullanılabilmek için çok amaçlı salon inşa edilmiştir. Eylül 2007 sonu itibariyle yaklaşık 3.000 m2 alanda merkezi laboratuvar oluşturulmuştur. Yaklaşık 3.000 m2 alanda oluşturulan yeni merkezi görüntüleme üniteleri eklenmiş, Nükleer Tıp Bölümü cihazlarıyla birlikte yenilenmiştir.
2 Kasım 2012’den itibaren Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği’ne bağlı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ekrem Hayri Üstündağ Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi 2 Kasım 2012’de Kamu Hastaneleri Birliği yasası ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konak Ek Hizmet Binası olmuştur.
2013 yılında poliklinik asansörleri, yeni sterilizasyon ünitesi ve cerrahi endoskopi ünitesi tamamlanmıştır.
1969 yılında İzmirlilere ve tüm Ege Bölgesi’ne hizmet vermeye başlayan S.S.K. Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 663 sayılı KHK ile 2012 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanmıştır.
2015 yılı Eylül ayı itibariyle hastanede başlatılan yenileme çalışmaları 2016 yılanda da devam etmiştir. Bu kapsamda servisler, depolar, mutfak, erişkin ve çocuk acil servis, Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi, Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi çatı, dış cephe, altyapı yenilenmiş, bahçe düzenlemesi yapılarak personel sosyal alanları iyileştirilmiştir.
İstanbul'da kurulan Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2016 yılında Üniversite Hastanesi Statüsü kazanmıştır.
Hastanemiz şu anda toplam 100.671 metrekare kapalı alanda 910 yatak tescilli olarak hizmet vermektedir.
Ek Bina ve Bağlı Birimler
AHMET ERSAN KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM KLİNİĞİ
ÇAMDİBİ SEMT POLİKLİNİĞİ
İzmir’in Bornova İlçesi Çamdibi semtinde 1000 metrekarelik alanda açılan Çamdibi Semt Polikliniği, 22 branşta poliklinik, röntgen ve laboratuvar hizmetleri ile bölge halkına hizmet vermektedir.
TEPECİK ONKOLOJİ
Şifa Üniversite Hastanesi, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştiren darbe girişiminin ardından, 667 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılmış ve sağlık hizmetinin Sağlık Bakanlığı tarafından sürdürülmesine karar verilmiştir. Hastane, 25 Temmuz 2016 tarihinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredilmiştir.
BORNOVA EĞİTİM AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ
Bornova Eğitim Aile Sağlığı Merkezi Atatürk Mahallesinde 01.12.2017 tarihinde faaliyetlerine başlamıştır. Merkez çevresinde bulunan bireylere, kapsamlı ve bütüncül sağlık hizmeti götürmeye çalışan merkezimizde, birinci basamak hizmetlerinin yanında, klinik hekimleri tarafından aylık halk eğitim toplantıları yapılarak bölge halkının eğitimine katkı sağlanmaktadır.
TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZİ (TRSM)
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) 2016 yılının Ocak ayında Konak İl Sağlık Müdürlüğü olarak kullanılan binanın giriş katında hizmete açılmıştır. 1 Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 3 Hemşire/Sağlık Memuru, 1 Psikolog, 1 Sosyal Hizmet Uzmanı, 1 İş Uğraş Terapisti, 1 Tıbbi sekreter, 1 Güvenlik, 1 Personel ile hizmet vermektedir.
Hastaneden kısa süre önce taburcu olmuş veya ilerleyen dönemlerde hastaneye yatırılma riski olan psikoz veya diğer ağır ruhsal bozukluklar nedeniyle tedavi ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyan ya da ağır bir ruhsal bozukluk nedeniyle işlevselliği ciddi düzeyde azalmış bireyler tedavi amacıyla merkeze kaydedilerek takibe alınmaktadır.
Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde verilen hizmetler;
- Takipli hastaların ilaç tedavilerinin düzenlenmesi ve enjeksiyon tedavilerinin uygulanması,
- Bireysel danışmanlık hizmetleri,
- Hastalar ve Ailelerine yönelik hastalığa ilişkin bilgi ve iç görü kazandırma amaçlı, ruhsal ve toplumsal beceri eğitimi grup çalışmaları,
- Uğraş tedavileri kapsamunda Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği yapılarak kurslar (Resim, müzik, el sanatları, spor, beceri mutfağı v.b.) açılması,
- Sosyal etkinlikler
- Ev ziyaretleri