“İzmir Yoğun Bakım Günleri” Toplantısı Tepecik Hastanesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi
14 Ocak 2020

SBÜ  İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde  Anestezi Yoğun Bakım Kliniği ve  Türk Yoğun Bakım Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “İzmir Yoğun Bakım Günleri“ nin ikincisi gerçekleştirildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Anestezi Yoğun Bakım Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Nimet Şenoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İzmir ve çevre illerden gelen 80 hekim katıldı. “İzmir Yoğun Bakım Günleri”’nde  Dr. Berrak Sebil Işık Olgu Sunumu, Uzm. Dr. Murat Güneş Post.Kardiyak Arrest Sendromu: Erken ve Uzun Dönem Sonuçlar,  Uzm. Dr. Şengül Topcu  Organ Koruma, Takip ve Tedavi; Uzm. Dr. Mehmet Yavuz ise Nöroprognostikasyon ve Sağkalım Sonrası Rehabilatasyon konularında sunum yaptılar.

Doç. Dr. Nimet Şenoğlu toplantının açılış konuşmasında “ Yoğun bakımlar her geçen gün artan ihtiyaç ve ilgi ile özel bir öneme sahip, hızla gelişmelerin katedildiği alanlardır. Disiplinler ve kurumlar arası iletişimin önem arz ettiği bu  alanlarda bilgi paylaşımı ve iletişim de çok büyük önem arz etmektedir. Yoğun Bakım yan dal eğitimi veren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Kliniği olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. Türk Yoğun Bakım Derneği ile birlikte düzenlenen; İzmir, Manisa Aydın ile çevredeki il ve ilçelerdeki yoğun bakım uzmanları ve asistanlarının bir araya geldiği İZYOBA toplantılarının ikincisine ev sahipliği yapmanın  mutluluk ve gururunu yaşıyoruz. Bu toplantının gerçekleşmesinde desteklerini esirgemeyen Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine  teşekkür etmek istiyorum.  Bu toplantının konusu yoğun bakımlarda özel bir öneme sahip kalp durması sonrası tekrar dolaşımı dönen hastalarımızın takip ve tedavisinin tüm ayrıntıları ile değerlendirilmesidir. Konuyu kalp durmasından sonra vücutta gelişen istenmeyen etkilerden, kalp çalıştırıldıktan sonraki organ ve dokuların hasar kontrolü için neler yapılabileceğine ve sonrasında da bilinçsel düzeyin değerlendirilmesinden "kayıp halka" rehabilitasyon sürecine kadar her yönüyle çok değerli hocalarımız ve genç meslektaşlarımızla ele alacağız.“dedi.

“İzmir Yoğun Bakım Günleri“ yapılan  sunumlar ve  interaktif tartışmalar ile  sona erdi.