“Çocuklarda Akut Böbrek Hasarında Yenilikler Sempozyumu “ Düzenlendi
21 Aralık 2019

  • 1.jpeg
  • 2.jpeg
  • DSC_9639.JPG
  • DSC_9643.JPG
  • DSC_9646.JPG
  • DSC_9655.JPG
  • DSC_9647.JPG
  • DSC_9648.JPG
  • DSC_9657.JPG
  • WhatsApp Image 2019-12-21 at 20.12.00.jpeg
  • DSC_9708.JPG
  • DSC_9661.JPG
  • DSC_9663.JPG
  • DSC_9707.JPG

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nefroloji Kliniği, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nin öncülüğünde, Büyüyen Çocuk Derneği’nin katkılarıyla “Çocuklarda Akut Böbrek Hasarında Yenilikler Sempozyumu “ düzenlendi. Çocuklarda akut böbrek hasarında güncel bilgilerin, uygulamaların ve gelişmelerin ele alındığı sempozyuma hem hastaneden hem de farklı illerden gelen çok sayıda doktor ve hemşire katıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Helvacı sempozyumun açılış konuşmasında “ Öncelikle, hastanemizde çocuk nefroloji alanında çok önemli hizmetleri olan Doç. Dr. Nejat Aksu hocamızı saygı ve hürmetle anıyorum. Arkadaşlarımız bu sempozyumun düzenlenmesi için heycanla, özveriyle aylarca hazırlandılar. Bütün bu emeklerin amacı öğrencilere, katılımcılara güncel bilgileri taşımak, tecrübeleri aktarmaktır. Bu önemli sempozyumun çok verimli geçeceğine inanıyorum. Emeği geçen bütün hocalarımıza tek tek teşekkür ediyorum.” dedi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Büyüyen Çocuk Derneği Başkanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar ise “ Eğitimler süreklilik arz eden bir süreçtir. Alanımızda geri kalmamak için yenilikler takip edilmeli, son gelişmelerden, güncel bilgilerden haberdar olunmalıdır. Bu nedenle bu sene tüm yandallarımız bu sempozyum gibi 10'dan fazla bilimsel sempozyuma imza atacak. Bildiğiniz gibi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi arasında yaklaşık 7 yıl önce düzenlenen protokol ile her iki kurumun eğitim kadrosu birlikte çalışmaya başladılar. Hem bilimsel hem de lisans ve lisansüstü eğitimde çok önemli gelişmelere imza atıldı ve önemli kazanımlar elde edildi. Daha sonra Sağlıklı Bilimleri Üniversitesi de bu afiliasyona katıldı. SBÜ'nün diğer birçok hastanesinden farklı olarak burada lisans eğitimin de yapılması eğitim kadrosuna ayrı bir şevk ve heyecan getirdi. Farklı kurumların birlikte calışması çok zorken burada güzel bir örnek oluştu. Huzur ve barış dolu bir çalışma ortamın oluşmasında katkıları olan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sempozyumun düzenlemesinde emeği geçen bütün Nefroloji ekibini kutluyorum. Başarılı bir sempozyum diliyorum.” dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başkehim Yardımcısı Uzm.Dr. Dilek Orbatu ise “Bu bilimsel toplantıyla bilgilerimize yeni bilgiler ekleyeceğimize inanıyorum.Bu önemli ve verimli sempozyumun düzenlemesinde emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ediyorum.”dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Nefroloji Eğitim Sorumlusu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Belde Kasap Demir ise "Ege bölgesinin değerli hocalarıyla çocuklarda akut böbrek hasarında yenilikleri konuşacağımız sempozyumumuza hoşgeldiniz. Teorik bilgiler ile başlayıp olgu sunumları ile devam edecek toplantımızın başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Sempozyumun 4 farklı oturum başkanlığını Prof. Dr. Alper Soylu, Prof. Dr. İpek Akif, Prof. Dr. Caner Kabasakal, Prof. Dr .Ferah Sönmez, Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Prof. Dr Nuray Duman, Prof. Dr Nurcan Cengiz ve Doç. Dr. Ebru Yılmaz gerçekleştirdi. Sempozyumun ilk oturumunda ABH’da Güncel Tanımlamalar, ABH’da Biyobelirteçler, ABH’da Etiyoloji ve Patogenez konuları ele alındı. ABH’da Tedavi Seçenekleri başlıklı İkinci oturumda ise ABH’da Medikal Tedavi, ABH’DA Hemodiyaliz Uygulamaları, ABH’da Periton Diyaliz Uygulamaları, ABH’da Hemşirelik Uygulamaları; Çocuk Yoğun Bakım Hastalarında ABH adlı üçüncü oturumda ise Çocuk Yoğun Bakımda ABH, Yenidoğan Yoğun Bakımda Abh konuları ele alındır. Son oturumda ise, 6 olguyla ABH ele alındı.

Sempozyumun ardından oturum başkanlarına, konuşmacılara katılım ve teşekkür belgeleri verildi.