Erişkin Klinikleri Dünya Diyabet Günü Etkinliği

• ED5.jpg
  • ED6.JPG
  • ED7.jpg

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında hastanemiz Erişkin Endokrinoloji ve İç Hastalıkları Klinikleri tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Emine Altıparmak ve yardımcıları da etkinliğe destek verdi.

Hastanemiz Erişkin Diyabet Eğitim Hemşireleri tarafından poliklinik binasında stant açıldı. Standa başvuran bireylerin kapiller kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri yüksek saptanan bireyler ilgili birimlere yönlendirildi. Diyabet hakkında bilgilendirici broşürler ile    bilgilendirme yapıldı. Ayrıca diyabetli bireylere  idrar tahlili yapılarak idrarda Albümin atılımına bakıldı.

Bir diğer etkinlik olarak ta hastanemiz Diyabet Okulu'nda Erişkin Diyabet Eğitim Hemşireleri tarafından diyabetli bireylere grup eğitimi verildi.