2. Muharip ve Operasyonel Sıhhiye Personeli Eğitimi Başladı
05 Ekim 2022

muh egt.jpg

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından talep edilen ve hastanemizde ikincisi  düzenlenen “Muharip Ve Operasyonel Sıhhiye Personeli Eğitimi” başladı.

Eğitimin açılışı, Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, hastane idarecileri ve kursiyerlerin  katılımıyla Tepecik Onkoloji Birimi’nde gerçekleştirildi. Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, kursiyerlere başarılar dileyerek, kursun düzenlemesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

“Sağlık Meslek Mensubu Olmayan Personelin Sağlık Personeli Yokluğunda Yapmaya Yetkili Oldukları Acil Tıbbi Müdahaleler Hakkında Yönetmelik’ hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı onayı ile başlatılan programda, jandarma uzman onbaşı ve uzman çavuşlara eğitim verilecek.  Programın sonunda  eğitim alan askerlere, kaza ve yaralanma anında, alana  sağlık personeli gelene kadar acil tıbbi müdahale yapma yetkisi verilecek.