Türkiye’de İkinci Kez İnce Bağırsak Nakli Yapılan İkinci Hasta Oldu

• 3 copy.jpg
  • Ekran Resmi 2022-04-11 10.42.10.png
  • Ekran Resmi 2022-04-11 10.43.24.png

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2014 yılında İnce bağırsak nakli olan Ali Rıza Ercan,  vücudunun organı reddetmesinin ardından gerçekleştirilen  ikinci nakille yeniden  sağlığına kavuştu.  Ercan, Türkiye’de ikinci kez ince bağırsak nakli yapılan ikinci hasta oldu.

Aksaray’da yaşayan 26 yaşındaki Ali Rıza Ercan’a 2014 yılında bağırsak düğümlenmesi nedeniyle  SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Op. Dr. Cezmi Karca ve Doç. Dr. Cem Tuğmen tarafından ince bağırsak nakli yapıldı. Geçen yıl yeniden rahatsızlanan  Ercan’ın yapılan kontrollerinde  vücudun organı reddettiği belirlendi.  İkinci kez organ nakli listesine alınan Ercan’a beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan alınan ince bağırsak, Doç. Dr. Cem Tuğmen ve  Op. Dr. Göksever Akpınar  tarafından gerçekleştirilen operasyonla nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuşan Ali Rıza  Ercan hastaneden  taburcu edildi.