Tepecik Hastanesi’nde Yenidoğan Bebeklerin Kimlikleri Hastanede Çıkartılıyor

• 4.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 15 Haziran’da başlatılan uygulama ile yenidoğan bebeklerin kimlikleri taburcu olmadan önce hastanede çıkartılıyor.

İzmir’de e-Rapor/Doğum Raporu Bileşeni üzerinden yeni doğan bebeklerin “Nüfus Tescil İşlemi”, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonu ile gerçekleştiriliyor. İlk olarak  SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlatılan uygulama ile  ailelerin yenidoğan bebeklerine  nüfus cüzdanı çıkartmak için Nüfus Müdürlüklerine gitmesine gerek kalmıyor.

Ailelere kolaylık sağlayacak
Hastane Başhekimliği, İzmir’deki doğumların üçte birinin Tepecik Hastanesi  Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği’nde gerçekleştiğini belirtti. Hastanede doğan bebekler için başlatılan Nüfus Tescil İşlemi uygulamasının   ailelere büyük kolaylık sağlayacağı ifade edilirken hastanede gerekli altyapının oluşturulup personel eğitimlerinin tamamlandığı ve uygulamanın sorunsuz olarak başlatıldığı belirtildi.

Hastanede kimliği çıkarılan  ilk bebeğin babası Kadir Kök’de bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşarken kimlik işlemlerinin de taburcu olmadan hastanede  yapılmasından  duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Baba Kök uygulamayı başlatanlara ve doğum sürecinde emeği geçenlere teşekkür etti.