“Tıpta Yapay Zeka" Sunumu Gerçekleştirildi
06 Mart 2020

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Yücel Karaman tarafından düzenlenen “Gelişimsel Seminerleri” kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bağımlılık, Toksikoloji ve İlaç Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Saffet Gönül "Tıpta Yapay Zeka" başlıklı sunumu gerçekleştirildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ve çok sayıda hekim ile sağlık çalışanlarının da izlediği “Tıpta Yapay Zeka" başlıklı sunumunda yapay zekanın tıpta kullanım alanları, beyin-beden ilişkisi, yapay zekanın getirdiği olanakları gibi konulara değinen Prof.Dr. Gönül “ Beyin ve beden hayatta kalabilmek için birlikte evrimleşmişlerdir. Bu değişim sürecinde sosyal sürecin devamlılığını sağlayacak özellikler de gelişmiştir. İnsan tek başına hayatta kalmak için çok zayıf bir varlıktır. Bundan dolayı  sosyal grup oluşturmak zorunda kalmıştır. Dolayısıyla ilerleyen yıllarda yapay zekanın gelişimi ve seyri ne olursa insanın sosyal bir varlık olduğu da unutulmamalıdır.  Çağımızda artık her alanda yaygınlaşan yapay zeka imkanlarını sağlık alanında değerlendirirken bu hususa da dikkat edilmelidir. “dedi.