5. Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başladı

• 5.JPG
  • 6.JPG
  • 3.JPG

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı onaylı 5.Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı.

Eğitim programının açılışı hastane idarecileri, eğitim programı  sorumluları ve kursiyerlerin katılımıyla,  Tepecik Onkoloji Birimi Bornova’da gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Başhekim Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, ameliyathanelerin hastanelerin en önemli birimlerinden biri olduğunu belirterek,  “Ameliyathane çalışması  bir ekip işi,  bu ekibin en önemli parçasını da hemşireler oluşturuyor. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi de 50 yıllık geçmişi olan tecrübeli bir hastane o yüzden burada aldığınız eğitimin son derece yararlı olacağını  düşünüyorum, hepinize başarılar diliyorum dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel de  “Hastanemiz yarım yüzyıldır hizmet veren aynı zamanda çalışanlara, hastalara ve hasta yakınlarına eğitimler veren bilimsel  bir hastane Bakanlığımız 2014 yılından bu yana hemşirelik hizmetlerinde sertifikasyon programlarına çok önem verdi. Bunun amacı  branşlaşmayı ve  hemşirelik alanında etkinliği arttırmaktı. Kurumumuzda da bu sertifikalı programlardan 5’inde yetkinlik belgemiz mevcut. Bunlardan biri de Ameliyathane Hemşireliği Sertifikasyon Programı.  Eğitimin  düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum, başarılı bir kurs programı geçirmenizi diliyorum” dedi.