Tepecik Hastanesi’nde “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” Etkinliği
19 Kasım 2019

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, prematüre bebekler ve aileleri, hastane yönetimi, hastane çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte prematüre bebeklere dikkat çekmek için sağlık çalışanları mor kıyafet giydi. Dr. Özgün Ter, Op. Dr. Özgür Çakmak, Ecz. Mert Öztemur ve ATT Ozan Önder tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Prematüre bebekler, aileleri, doktorları ve hemşireleriyle birlikte prematüre doğum günü pastası kesildi.

Toplantının temel öneminin prematüre doğumlara dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmaya katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Emiroğlu ise ”Prematüre doğumlara dikkat çekmek için yapılan ve ilgiyi artıracak her türlü çalışma, toplantı ve etkinlik çok değerli. Hastanemiz bölgenin en çok prematüre bebek karşılayan hastanesi olup çok güçlü bir yenidoğan ekibine sahip, onlara da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen ve etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Kliniği Eğitim Sorumlusu ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Yekta Öncel “Türkiye’de her 10 bebekten biri prematüre olarak dünyaya gelmektedir. Bu da yaklaşık olarak 150 bin bebeğe denk gelmektedir. Bu bebekler Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi olan hastanelerde doğmalı, erken doğum alanında uzman hekim ve hemşirelerin elinden ihtiyaçları olan özel bakımı almalıdırlar. Biz de her yıl 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde özel bakım gereken prematüre bebeklerin yenidoğan hekimleri tarafından takip ve  tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çekmek için bu etkinlikleri düzenliyoruz. “dedi.

Etkinlik destek verenlere teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.