Tepecik Hastanesi’nde Antibiyotik Farkındalık Toplantısı Düzenlendi

• 3 - Kopya.jpg
  • 5 - Kopya.jpg

Tepecik Hastanesi’nde Antibiyotik Farkındalık Toplantısı Düzenlendi

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gereksiz antibiyotik kulanımının toplum sağlığına yol açtığı riskleri dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla “Antibiyotik Farkındalık Toplantısı” düzenlendi.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi desteği ile Enfeksiyon Hastalıkları, Klinik Mikrobiyoloji Kliniği, Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği Öncülüğünde gerçekleştirilen ve Dünya Sağlık Örgütü’nün “18 Kasım Antibiyotik Farkındalık Günü” kapsamında düzenlenen toplantıya Başhekim yardımcısı Uzm. Dr Dilek Orbatu, hastane idarecileri ile çok sayıda hekim katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında antibiyotiklerin gereksiz kullanımının direnç gelişimine yol açtığı, sadece endikasyon durumunda antibiyotik kullanılmasının önemine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Komite Başkanı Prof. Dr. Şükran Köse “ Komite olarak Antibiyotik Farkındalık Haftası kapsamında böyle bir etkinliğin yararlı olacağı düşüncesiyle bu toplantıyı organize ettik. Toplantımıza katılan, toplantıda görev olan herkese teşşekür ediyorum“dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ Başhekim Doç. Dr Mustafa Emiroğlu ise “Ülkemiz antibiyotik kullanımının çok yoğun olduğu bir ülke. Bu tür etkinlikler, bilimsel toplantılar bu konudaki mücadelede önemli bir işleve sahiptir. Toplantıda bilimsel açıdan önemli paylaşımların olacağını düşünüyorum. Toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi.