Babasının Böbreği İle Hayata Tutundu
12 Ağustos 2022

• 2 copy.jpg

İzmir’de yaşayan böbrek hastası 15 yaşındaki Zeynep Aksen, babasının verdiği böbrekle ikinci yaşamına adım attı.

1 yıl önce Mikroskopik PAN tanısı alıp böbrek tutulumunun hızla ilerleme göstermesinin ardından hemodiyaliz tedavisine ihtiyaç duyan Zeynep Aksen’e,  Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde başarılı bir böbrek nakli  operasyonu gerçekleştirildi.

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nefroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Fatma Mutlubaş ve İdari Sorumlu  aynı zamanda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belde Kasap Demir, çocuk hastalarda böbrek naklinin en iyi renal replasman tedavisi olduğunu vurguladılar. Çocuklarda böbrek naklinin hem kadavra, hem de canlı vericilerden, Tepecik Hastanesi’nde aktif olarak yapıldığını belirttiler.