İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop’un Korona Virüsü Şüphesi Açıklaması
27 Ocak 2020

287340,rb3a8051-copyjpg.png.jpeg

S.B.Ü. İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesine korona virüsü şüphesiyle bir hastanın getirilmesi üzerine açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, hastanın sadece tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğunu belirterek, “Kimsenin panik yapmasına gerek yok” dedi.

"Hastamızda bu tarz bulgular yok"
"Bugün saat 02.30 sıralarında bir özel hastanemizden gribal enfeksiyon bulgusu olan bir hasta geldi. Aslında genel durumu gayet iyi, hafif ateşli. Fakat hasta 9 Ocak'ta Çin Halk Cumhuriyeti ziyaretine gitmiş, 15 Ocak'ta geri dönmüş. Biz tedbirli davrandık. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gözetim altında. Genel durumu iyi. Hastamızın ateşi yok. Korona virüs enfeksiyonu yüksek ateşle, pnömoni gibi ağır solunum yetmezliği, kas ağrıları gibi sıkıntılı seyreden bir gribal enfeksiyon ama bizim hastamızda bu tarz bulgular yok. Şu anda doktorlarımız da bu enfeksiyonu düşünmüyor. Bununla ilgili tetkiklerini referans laboratuvarlarına gönderdik. Çalışılıyor ama tam sonucu netleştirmek için belli bir sürece ihtiyaç var. Ancak klinik olarak hastamızın durumu iyi. Hastamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bazı basın paylaşımlarında iki hasta olduğuna dair paylaşımlar var. İki hasta değil, hastamız evli. Biz eşini de gözlem amacıyla hastaneye aldık."

"Kimsenin panik yapmasına gerek yok”

24 saat içerisinde tetkiklerin netleşeceğini kaydeden İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Öztop, “Kimsenin panik yapmasına gerek yok. Hasta zaten izole bir odada. Bulaşma riskinin olduğunu düşünmüyoruz. İlimizde de henüz bu hastalığa rastlanmadı. Genel olarak enfeksiyonlar mevsim normalleri ile beraber yüksek seyrediyor. Toplu yerlerden uzak durulması, bulaşıcı hastalıkları olan ya da yaşlı hastalarımızın gribal enfeksiyon olan ortamlardan uzak durmalarını öneriyoruz ama hastanelerimizde şu anda bir risk yok.” dedi.