5. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı Tamamlandı
28 Ekim 2019

5. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı Tamamlandı

SBÜ. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından 24 Eylül- 5 kasım tarihleri arasında düzenlenen ve 16 kursiyerin 3 hafta teorik, 3 hafta pratik eğitim aldığı “5. Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı “ sona erdi.

Program kapsamında pratik eğitimler standartlar doğrultusunda Anestezi Yoğun Bakım, Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım, Nöroloji Yoğun Bakım ve Dahiliye Yoğun Bakım Üniteleri’nde gerçekleştirildi. Kursiyerlere sözlü anlatım, video ile öğretim, küçük grup çalışmaları, uygulamaları göstererek yaptırma, soru-cevap ile aktif tartışma, simülasyon, klinik uygulama gibi yöntemlerle 48 eğitmen 4 gözetmen tarafından eğitim verildi.
Kurs programın sona ermesinden dolayı düzenlenen kapalış töreninde konuşan Anestezi Yoğun Bakım Kliniği Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Nimet Şenoğlu ”Yoğun Bakım Hemşireliği sertifaklı kurs programının beşincisinin de sonuna geldik. Buradan yoğun ve mesleleğinizle ilgili çok önemli bilgilerle ayrıldığınızı biliyorum. Yoğun bakım bir gönül işi ve bu yolda hem emek hem de gönül vermek gerekir. Gerçekten çok değerli ve kutsal bir iş yapıyoruz. Bu işimizi yerine getirirken hastalarımız için en iyi sağlık hizmetini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu gibi eğitimler bu amacımızı gerçekleştirmek için gerçekten işlevsel bir değere sahip. Bu eğitimin herkese hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel ise “Katılımcılar için çok yararlı olduğunu gördüğümüz bu kurs programının da başarılı bir şekilde sona ermesinden dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Bu programda eğitim veren ve aynı zamanda programa katılarak eğitim alan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Emiroğlu ise “ Sadece İzmir’e değil Türkiye'nin her yanına hizmet veren hastanemiz için Yoğun Bakım Ünitesi çok önemli bir birim. Bu birimde hizmetleri yerine getirmek ise hiç şüphesiz Yoğun Bakım Ünitelerimizdeki çalışanlarımızın işlerini gönülden yapmalarına bağlıdır. Çalışanlarımız hastalara en iyi hizmeti vermek için sürekli eğitim faaliyetleri içinde bulunmaktadırlar. Beşincisini gerçekleştirdiğimiz “Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Kurs Programı”nın hastanemizden katılan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen kursiyerler için önemli ve yararlı bir eğitim olduğuna inanıyorum. Emeği geçen eğitimcilere ve kursiyerlere teşekkür ediyorum “dedi.

Eğitimcilere teşekkür belgeleri, kursiyerlere ise katılım belgeleri verilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile kapanış töreni sona erdi