Tepecik’te 3.Ebeler-Gebeler-Bebeler Buluşması
28 Ekim 2019

Tepecik’te 3.Ebeler-Gebeler-Bebeler Buluşması

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde “Ebeler Haftası”kapsamında bu sene üçüncüsü düzenlenen 'Ebeler- Gebeler- Bebeler Buluşması' coşkuyla kutlandı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi ve Kültürpark Rotary Kulübü'nün destekleriyle gerçekleştirilen “21- 28 Nisan Ebeler Haftası”nda ebeler ile dünyaya gözlerini açmalarına sebep oldukları bebekleri ve yeni anne adayları bir araya geldi. Artık bir gelenek halinegelmiş olan bu kutlamada bebeklerin doğdukları gün ebeleri tarafından alınan ilk ayak izleri kullanılarak hazırlanan teşekkür belgeleri verildi.

Gebe Okulu Sorumlu Ebesi Mehtap Er “Bu haftada bilindiği gibi hem ebeler haftası hem de 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyoruz. Bunların ikisini de birlikte kutlamak bir ebe olarak güzel bir duygu. 2015 Haziran’da açılan gebe okulumuzda gerçekleştirilen eğitimlerle anne ve baba adaylarımız artık doğuma daha bilinçli ve korkmadan gitmektedirler. Buradan doğum öncesi, gebelik, doğum sonrası, lohusalık, emzirme danışmanlığı gibi hizmetlerle 8 bin kişiye ulaştık. Bundan dolayı mutlu ve gururluyuz. Gebe okulumuzu destekleyen herkese özellikle Rotary klübüne, çalışma arkadaşlarımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel de “Toplumda en eski mesleklerden birisi olan ebelik mesleği sağlıklı bireylerin oluşumunda, toplumun sağlık konusunda bilinçlenmesinde çok önemli bir yere sahip. Ebeler verdikleri doğum öncesi ve sonrası hizmetlerle toplumuzun, ailemizin sağlık danışmalarıdır. Bu toplumsal görevlerini büyük bir titizlikle yerine getirmeye çalışan ebe arkadaşlarımın ebelik haftalarını gönülden kutluyorum “dedi.

Kadın Doğum Klinikleri Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Cüneyt Eftal Taner ise “Bugüne kadar binlerce yavruyu dünyaya getirdik. Bu bebeklerin büyüdüklerinde topluma yararlı bir birey olmaları için sağlıklı olmaları gerekiyor. Sağlıkli bir doğumun ilk adımını bizimle gerçekleştirildiler. Bu gerçekten mutlululuk verici. Bu etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum “dedi.

Kültürpark Rotary Klübü Aslıhan Akacar ise “2015 yılından beri Kültürpark Rotary Klübü olarak sizlere destek vermeye çalışıyoruz. Bundan dolayı gerçekten çok mutlyuz. Ebeler-gebeler-bebeler şenliği bizim için gerçekten çok önemli, bundan sonra da sizlerin yanınızda olacağız. ”dedi.

Hamilelik sürecinde olup Gebe Okuluna katılan gebelere katılım belgesi ve daha önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yapan annelere ve bu doğumu gerçekleştiren ebelere teşekkür belgesi verildikten sonra, Ebeler Haftası Kutlama etkinliği müzik ve kokteyl eşliğinde sona erdi.