Robotik Cerrahi Ameliyatları Hastanemizde Tekrar Başladı!
07 Mart 2024

Robotik Cerrahi Ameliyatları Hastanemizde Tekrar Başladı!

Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Zeynel KESKİN önderliğinde, hastanemizde robotik cerrahi ameliyatları tekrar başladı. Doç. Dr. KESKİN, ilimizde Sağlık Bakanlığına bağlı kamu hastaneleri içinde sadece hastanemizde bulunan bu yüksek teknoloji sisteminin tekrar hayata geçmesi için özverili bir çalışma yaparak, Robotik Radikal Prostetektomi ameliyatını başarıyla gerçekleştirdi.

Robotik Cerrahi Nedir?

Robotik cerrahi veya robot yardımlı laporoskopik cerrahi olarak da bilinen “da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi” üç bölümden oluşmaktadır: da Vinci Robotu, hasta konsolu ve cerrah konsolu. Ameliyatın yapılmasında kullanılacak el aletlerini taşıyan 4 kol Robot bölümünde bulunur. Cerrahın parmaklarını hareket ettirerek verdiği komutlarla eş zamanlı çalışan da Vinci sisteminde, sanılanın aksine ameliyatı robot değil yine cerrahlar yapar. Teknoloji ve cerrahinin gelmiş olduğu son nokta olarak kabul edilen bu sistem, cerrahın işini kolaylaştırırken aynı zamanda hastaya da büyük yararlar sağlar.

Robotik Cerrahinin Avantajları:

• Daha az travma ve kanama

• Daha küçük kesiler

• Daha az ağrı

• Daha hızlı iyileşme süreci

• Daha az enfeksiyon riski

• Daha iyi kozmetik sonuç

• Daha yüksek cerrahi hassasiyet

Robotik Cerrahi ile Hangi Ameliyatlar Yapılabilir?

Robotik cerrahi, üroloji, genel cerrahi, kadın doğum ve kardiyovasküler cerrahi gibi birçok alanda kullanılmaktadır. En sık uygulanan robotik cerrahi ameliyatları şunlardır:

• Prostat kanseri ameliyatı

• Mesane kanseri ameliyatı

• Böbrek kanseri ameliyatı

• Rahim kanseri ameliyatı

• Kalp kapakçığı ameliyatı

• Obezite cerrahisi

Hastanemizde robotik cerrahi ameliyatlarının tekrar başlamasıyla birlikte, ilimiz ve bölge halkı bu modern ve gelişmiş cerrahi yönteminden faydalanabilecektir.

robot