1-7 Ekim Emzirme Hafta'sında Çalışanlarımıza Yönelik Eğitimler Düzenlendi

• 4.jpeg
  • 5.jpeg
  • 6.jpeg

1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında,  Emzirme Haftası'nın önemini vurgulayarak anne sütü ve emzirme konularındaki farkındalığı artırmak amacıyla, hastanemiz yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşire ve personellerimize anne sütü ve emzirme hakkında eğitimler verildi.

Anne sütü, bebeklerin sağlığı için en iyi seçenektir.  Hem fiziksel hem de duygusal açıdan birçok fayda sunar, bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişimini destekler. Annelerin sağlığı için de faydalıdır.

“Bebek Dostu Hastane” ünvanına sahip olan  hastanemiz, bebek sağlığını ve emzirme kültürünü destekleyerek, annelerin ve bebeklerin daha sağlıklı bir geleceğe adım atmalarına katkı sağlamayı sürdürmektedir.

Emzirme ve anne sütünün önemli faydaları:

•  Bebeğin Beslenmesi: Anne sütü, bebekler için en iyi besin kaynağıdır. Anne sütü, bebeklerin ihtiyaç duyduğu tüm temel besin maddelerini içerir ve ideal bir dengede protein, yağ, vitaminler ve mineraller sağlar.
  • Bağışıklık Sisteminin Güçlenmesi: Anne sütü, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı daha iyi korur. İçinde bulunan antikorlar ve bağışıklık hücreleri, enfeksiyon riskini azaltır.
  • Sindirim Kolaylığı: Anne sütü, bebeklerin sindirim sistemine daha uyumludur. Sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olur ve bebeklerin gaz sancılarıyla başa çıkmalarına yardımcı olur.
  • Zeka Gelişimi: Anne sütü, bebeklerin zeka gelişimini destekler. İçerdiği omega-3 yağ asitleri, beynin sağlıklı gelişimine katkı sağlar.
  • Anne Sağlığı: Emzirmenin, anneler için de birçok  faydası vardır. Emzirme, annelerin rahim kasılmalarını hızlandırır ve doğum sonrası kanamayı azaltır. Ayrıca, anne kanser riskini azaltabilir ve kilo kaybına yardımcı olabilir.
  • Duygusal Bağ: Emzirme sırasında anneler bebekleriyle özel bir bağ kurarlar. Bu bağ, bebeklerin duygusal ve psikolojik gelişimine olumlu bir etki yapar.
  • Ekonomik Avantajlar: Anne sütü, bebek maması ve formül sütünün maliyetinden tasarruf sağlar. Bu, aileler için ekonomik olarak daha sürdürülebilir bir seçenektir.
  • Çevresel Etkiler: Anne sütü, bebek formüllerinin üretimi için gereken kaynakları ve enerjiyi tasarruflu kullanır. Bu da çevre üzerinde olumlu bir etki yapar.