Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ulusal ve uluslararası düzeyde webinarlar gerçekleştiriliyor. Transplantasyon immünogenetiği, kansere yönelik hücresel tedavi ve yapay zeka gibi konularla ilgili olan webinarlar Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) işbirliğiyle düzenleniyor.
11’i uluslarası düzeyde olmak üzere toplam 25 webinarın moderatörlüğünü gerçekleştiren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doku Tiplendirme Laboratuar Sorumlusu ve İKÇÜ Tıbbi Biyoloji Ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Pirim ”Pandemiden önce yurt içinde veya Almanya, İtalya, Norveç, Hindistan gibi yurt dışındaki üniversite ya da merkezlerde çalışan meslektaşlarımla bilgi alışverişinde bulunmak, tecrübelerimizi paylaşmak ve alanla ilgili yeni gelişmeleri takip etmek amacıyla çeşitli paneller, konferens, kongreler gibi bilimsel toplantılar düzenliyorduk. Pandeminin getirdiği kısıtlamalar çerçevesinde bilimsel çalışmalarımızın devam etmesi gerektiğini düşündük. Neticesinde pandeminin zorunlu tutuğu kuralları dikkate alarak aynı çalışmalarımızı uzaktan bağlantı yollarıyla gerçekleştirdik “dedi.
“Öğrencilerimizin ve asistanlarımızın mesleki hayal güçleri gelişiyor…”
Bilginin yaygınlaşması, güncel bilgilerin takip edilmesi, öğrencilerin ufkunun gelişmesi bakımdan webinarların (internet yoluyla bilimsel toplantı) düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Pirim “Webinarlarda konuşmacı olarak katılanlar kendilerini alanlarına adamış bilim insanlarıdır. Yayınlarıyla, çalışmalarıyla uluslarası bilim dünyasında tanınan insanlar. Bu bilim insanların kendi alanlarında geldiği aşamalardan haberdar olmak, hem teorik hem pratik bilgilerini edinmek, tam olarak ne yaptıklarını bilmek bizler için çok önemli. Gerek Tepecik Hastanesi’nde gerekse İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde yaptığımız bilimsel toplantı içeriğindeki webinaları öğrencilerimiz, asistanlarımız da takip etmektedir. Webinarla alanlarıyla ilgili en güncel gelişmeleri takip etme fırsatı yakalayan öğrencilerimizin ve asistanlarımızın mesleki hayal güçleri gelişiyor. Bu bilim insanlarıyla tanışma fırsatı elde ederek yurt dışında bilimsel araştırmalarda bulunma fırsatını yakalayabilirler. Transplantasyon immünogenetiği, hücresel tedavi ve bu konularla ilgili yapay zekaya yönelik dünyada önemli gelişmeler olmakta. Bu alanlarda çok önemli yatırımlar yapılıyor, dolayısıyla Türkiye’de bu konularla ilgili farkındalığın oluşturulması, ülkemizin bu alanda lider ülkeler durumuna gelmesi önem taşımaktadır. Bundan dolayı bu hedeflere ulaşmaya katkıda bulunmak için ilerleyen zamanlarda da webinarlarımız devam edecek“ dedi.
Prof. Dr. Pirim webinarların düzenlenmesinde emekleri ve destekleri olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’na, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne teşekkür etti.