Temel Pediatrik Acil Kursu (PAK) Düzenlendi

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık öğrencilerine yönelik  “Temel Pediatrik Acil Kursu”  (PAK) düzenlendi. Dr. Nejat Aksu Konferans Salonunda gerçekleştirilen kursta en son güncellemeler ile  Çocuk Acilin 7 önemli konusunda  kurs katılımcılarına eğitim verildi.

Açılış konuşmasını yapan  Kurs koordinatörü Çocuk Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Murat Anıl,  Pediatrik acil içerisinde pekçok konuyu barındırıyor  çocuğun tüm hastalıklarını  hatta erişkinin de önemli bir hastalık grubunu pediatrik  acil karşılamakta.  Biz bir yandan  vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarken, bir eğitim hastanesi olduğumuz için   meslektaşlarımızı yetiştirmeliyiz, aynı zamanda da bilimsel araştırmalar yaparak gelecek kuşaklara bilimin ışığını sunmalıyız. Bugünkü kursumuzda Antik çağın 7 bilgesinden esinlenerek,  acilin 7 önemli konusu olan çocuk acile yaklaşım,  çocuk acilde tiriaj, çocuklarda temel ve ileri yaşam desteği, çocuklarda hava yolu yöntemi, travma ve zehirlenmeler konularını   belirledik. Bu konuları  en son rehberler eşliğinde güncelleyerek bilgileri hap haline getirdik. Vakit çok kıymetli olduğu için de hepsini bir güne sığdırdık. Hepinize faydalı olacağını düşündüğümüz  bu kursun organizasyonunda  desteklerini esirgemeyen  hastane yönetimine, çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniği eğitim ve idari  sorumlularımıza ve  tüm destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu da eğitim ve araştırma hastanelerinde üretilen hizmetin bilgi temelli olduğunu belirterek,  Tepecik Hastanesi yaklaşık yarım yüzyıla yakın bir süredir derin bir şekilde hizmet üretiyor bu derinlikten  kastım biz hekimler özellikle eğitim araştırma hastanelerindeki hekimler bilgi temelli hizmet üretiyoruz.  Bu bilgiyi literatür üretiyor bizler de  pratik olarak  uyguluyoruz. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de kendi alanında çok iyi yetişmiş insan gücüyle bölgenin işini en iyi yapan hastaneleri arasında yer almaktadır. . Acil yönetimi, bilgi ve literatür temelli üretilen iş anlamında   ise  belki  en iyisi diyebiliriz. Bu tür eğitimler ile niteliğin daha da arttığını düşünüyorum. Bu kurs  ayrıca tüm ekibi bir araya getirdiği için de oldukça önemli.  Kursun düzenlenmesinde  emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, iyi bir eğitim olmasını diliyorum” dedi. Başhekim Emiroğlu daha sonra kurs koordinatörü Doç. Dr. Murat Anıl’a, “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Öğrencilerinde Tükenmişlik ve İş Doyum Düzeylerinin Değerlendirilmesi” Başlıklı   çalışma ile 2017 yılında Prof. Dr. Nil Arısoy Türk Pediatri Arşivi Dergisi’nden aldığı  en iyi makale ödülü, ayrıca Pediatrik Acil Kursu’nun organizasyonundan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Helvacı’nın teşekkür konuşmasının ardından öntest ile başlayan kurs, çocuk acile yaklaşım,  çocuk acilde tiriaj, çocuklarda temel ve ileri yaşam desteği, çocuklarda hava yolu yöntemi, travma ve zehirlenmeler  konuları ile devam etti.  Kurs sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.