SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık öğrencilerine yönelik “Temel Pediatrik Acil Kursu” (PAK) düzenlendi. Dr. Nejat Aksu Konferans Salonunda gerçekleştirilen kursta en son güncellemeler ile Çocuk Acilin 7 önemli konusunda kurs katılımcılarına eğitim verildi.
Açılış konuşmasını yapan Kurs koordinatörü Çocuk Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Murat Anıl, Pediatrik acil içerisinde pekçok konuyu barındırıyor çocuğun tüm hastalıklarını hatta erişkinin de önemli bir hastalık grubunu pediatrik acil karşılamakta. Biz bir yandan vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunarken, bir eğitim hastanesi olduğumuz için meslektaşlarımızı yetiştirmeliyiz, aynı zamanda da bilimsel araştırmalar yaparak gelecek kuşaklara bilimin ışığını sunmalıyız. Bugünkü kursumuzda Antik çağın 7 bilgesinden esinlenerek, acilin 7 önemli konusu olan çocuk acile yaklaşım, çocuk acilde tiriaj, çocuklarda temel ve ileri yaşam desteği, çocuklarda hava yolu yöntemi, travma ve zehirlenmeler konularını belirledik. Bu konuları en son rehberler eşliğinde güncelleyerek bilgileri hap haline getirdik. Vakit çok kıymetli olduğu için de hepsini bir güne sığdırdık. Hepinize faydalı olacağını düşündüğümüz bu kursun organizasyonunda desteklerini esirgemeyen hastane yönetimine, çocuk sağlığı ve hastalıkları kliniği eğitim ve idari sorumlularımıza ve tüm destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu da eğitim ve araştırma hastanelerinde üretilen hizmetin bilgi temelli olduğunu belirterek, Tepecik Hastanesi yaklaşık yarım yüzyıla yakın bir süredir derin bir şekilde hizmet üretiyor bu derinlikten kastım biz hekimler özellikle eğitim araştırma hastanelerindeki hekimler bilgi temelli hizmet üretiyoruz. Bu bilgiyi literatür üretiyor bizler de pratik olarak uyguluyoruz. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’de kendi alanında çok iyi yetişmiş insan gücüyle bölgenin işini en iyi yapan hastaneleri arasında yer almaktadır. . Acil yönetimi, bilgi ve literatür temelli üretilen iş anlamında ise belki en iyisi diyebiliriz. Bu tür eğitimler ile niteliğin daha da arttığını düşünüyorum. Bu kurs ayrıca tüm ekibi bir araya getirdiği için de oldukça önemli. Kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, iyi bir eğitim olmasını diliyorum” dedi. Başhekim Emiroğlu daha sonra kurs koordinatörü Doç. Dr. Murat Anıl’a, “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık Öğrencilerinde Tükenmişlik ve İş Doyum Düzeylerinin Değerlendirilmesi” Başlıklı çalışma ile 2017 yılında Prof. Dr. Nil Arısoy Türk Pediatri Arşivi Dergisi’nden aldığı en iyi makale ödülü, ayrıca Pediatrik Acil Kursu’nun organizasyonundan dolayı teşekkür belgesi takdim etti.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Helvacı’nın teşekkür konuşmasının ardından öntest ile başlayan kurs, çocuk acile yaklaşım, çocuk acilde tiriaj, çocuklarda temel ve ileri yaşam desteği, çocuklarda hava yolu yöntemi, travma ve zehirlenmeler konuları ile devam etti. Kurs sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.