Tepecik Hastanesi Ameliyathane Hemşiresi Yetiştirecek

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde alanında yetkin ameliyathane hemşireleri yetiştirmek amacıyla başlatılan 1.Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nın açılışı  yapıldı.

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Bina’da gerçekleştirilen açılışa, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu , Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü  Hacer Rastgel, Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Mustafa Kırlangıç, Uzm. Dr. Sırrı Sorguç ile hastane idarecileri  ve kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasında Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel  “Ameliyathaneler, sağlık kuruluşlarının içinde yer alan iyi organize edilmiş, ileri tıbbi teknolojik donanıma sahip, işbirliği gerektiren, özel eğitim almış insan gücünün hizmet verdiği birimler olarak ön plana çıkmaktadır.  Sağlık Bakanlığı’mızın  2014 yılında sertifikalı eğitimleri başlatmasıyla birlikte , ekibin içerisinde önemli bir yere sahip olan hemşirelerimizin belirli alanlarda branşlaşmaları ve kendi istedikleri alanlara yönelmeleri mümkün olmuştur.    Mesleğimiz adına umut verici ve desteklenmesi gereken önemli bir gelişme olan . bu eğitimlerden  biri de  Ameliyathane Hemşireliği  Sertifikalı Eğitim Programıdır.  Göreve geldiğimde en büyük hedefim  sertifikalı eğitim programlarının  hepsinde yetki belgesinin kurumumuza kazandırmaktı.  Kurumumuzda Yoğun Bakım Hemşireliği, Palyatif Bakım Hemşireliği  Sertifikasyon Programı ve şimdi de  Ameliyathane Hemşireliği Sertifikasyon Programının yetki belgesini aldık  ve birincisini düzenliyoruz.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”  dedi.

Eğitim Programlarını Geliştirerek Sürdüreceğiz
Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise Gelişen modern dünyanın en temel gerekçelerinden birinin  uzmanlaşmış insan gücü olduğunu belirterek, “100 yıl önce  Tıp, bir kişinin yaptığı iş  iken daha sonra dahiliye ve cerrahi olarak  ayrıldı.  Hemşirelik bakımı da hızlı bir biçimde  şekil değiştirdi. Şu anda Türkiye'de 94 bin civarında hemşire mevcut.  Beklenti bu sayının 200 bin olması yönünde.  Bu durumda bilgi ve pratikteki uygulamalar artıyor,  dolayısıyla  uzmanlaşma gereği de artıyor. Bu alanda da Tepecik Hastenesi gibi büyük bir sağlık kurumunun faliyetlerinin olması kaçınılmazdır. Tepecik Eğitim ve Araştırma  Hastanesi olarak  iyi yetişmiş deneyimli çalışanları, yönetim ekibi ve   ürettiği sağlık kalitesiyle Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye’nin üçüncü büyük hastanesi  olmaktan  gurur duyuyoruz. Çalışanlara böyle imkanların sunulması  da son derece önemli. Hastanemiz bünyesinde bu tür programları daha da geliştirerek sürdüreceğiz.  Eğitimin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Gülcan Deliavcı ve Hemşire Müge Öztürk koordinatörlüğünde, 22 kursiyerin katılımıyla düzenlenen  eğitim, 26 Mart-25 Nisan tarihleri arasında12 iş günü teorik, 10 işgünü pratik olarak gerçekleştirilecek. Teorik eğitimler  Bornova Ek Bina’da,  pratik  eğitimler ise Tepecik EA Hastanesi ameliyathanesinde  gerçekleştirilecek.  Eğitim programında 16 eğitici görev alacak.