Tepecik EAH Emzirme Danışmanlığı Polikliniği Açıldı

• Düzenlendi.jpg

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 32 hafta ve üstü gebelere ve yenidoğan bebeklere emzirme danışmanlık hizmeti vermek için “Emzirme Danışmanlığı Polikliniği” açıldı.

Emzirme Danışmanlığı Polikliniği  açılışında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Sırrı Sorguç, Sağlık Bakım  Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sevim Kaya, Yenidoğan Kliniği Eğitim Görevlisi  Doç. Dr. M. Yekta ÖNCEL, doktor ve hemşireler  hazır bulundu.

Yenidoğan uzmanları ve emzirme danışmanlarının  görev yapacağı poliklinikte,  emzirme sorunları yaşayan annelere hizmet verileceğini ifade eden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Yenidoğan Kliniği Eğitim Görevlisi  Doç. Dr. M. Yekta Öncel “Bu poliklinikte anne sütünün artırılması, meme bakımı ve sorunları, anne sütünün sağılması, saklanması ve depolanması, emzirmede sık karşılaşılan sorunları gidermek için alanında deneyimli emzirme danışmalarımız tarafından hizmet verilecektir.  Bu polikliniğin amaçlarından biri de annelere verilen bu eğitim ve danışmanlık hizmetiyle yenidoğan bebeklerdeki ilk haftada görülen kilo kaybı, sarılık gibi istenmeyen durumların azaltılmasına katkıda bulunmaktır. ” dedi.

Polikliniğin açılışında  destek veren hastane yönetimine ve emeklerinden ötürü tüm çalışanlara teşekkür eden Öncel, bebek beslenmesinde ilk 6 ayda sadece anne sütünün verilmesini ve emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gerektiğini  vurguladı.