“TURKOVAC” Faz 3 Çalışması Kapsamında Hastanemizde Uygulanmaya Başlandı
12 Ekim 2021

• 245146790_4292366180874352_7542405123285590472_n.jpg

Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ve Erciyes Üniversitesi iş birliğiyle geliştirilen "TURKOVAC" faz 3 çalışması kapsamında gönüllü vatandaşlara İzmir de ilk kez uygulandı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Burak Öztop, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şükran Köse yerli inaktif aşının İlimizde ilk uygulamasına katıldı.   Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan 47 yaşındaki Önder Özer gönüllü olarak TURKOVAC Aşısını yaptırdı.

İl Sağlık Müdürü yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“ İlimizde TURCOVAC ile ilgili faz 3 çalışmaları Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesinde bugünden itibaren başladı.  Öncelikle tüm İzmirlileri,  TURKOVAC Aşısı olmak isteyen tüm gönüllüleri bu 3 hastanemize bekliyoruz. İlk etapta,  2 doz Sinovac Aşısı yaptıran 60 yaş altı vatandaşlarımızı 3. doz olarak TURKOVAC Aşısı yaptırmak isteyenleri davet ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda hiç aşı yaptırmamış vatandaşlarımıza TURKOVAC Aşısı yapmaya başlayacağız.”

TURKOVAC Aşısının faz 3 çalışmaları kapsamında e-Nabız üzerinden randevu alan ve gönüllülük şartlarını taşıyan vatandaşlara uygulanacağı bildirildi.