2020-2021 Akademik Yılı Açılışı Gerçekleştirildi
08 Ekim 2020

  • 1.jpg
  • 4.JPG
  • 2.JPG
  • 6.JPG
  • 5.JPG
  • 8.JPG
  • 7.JPG
  • 9.JPG
  • 11.JPG
  • 10.JPG
  • 12.JPG


Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2020-2021 Akademik yılı açılışı, Tepecik Hastanesi’nin kuruluş yıldönümü olan 6 Ekim tarihinde Dr. Nejat Aksu konferans salonunda yapıldı. 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Enver İlhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Akademik Yıl açılışına , Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, Eğitim Sorumluları ve  SBÜ kadrosundaki profesör ve doçentler katıldı.  

“Tıp Fakültesi Dekanlığı Tepecik Onkoloji’de kuruldu”

Doç. Dr. Mustafa  Emiroğlu, yaptığı konuşmada   Tepecik Hastanesi’nin bundan 49 yıl önce bugün  6 Ekim 1971 yılında açıldığını,  akademik yıl açılışının pandemi dolayısıyla  sınırlı katılımla gerçekleştirildiğini ifade etti.  Önümüzdeki yıl hastanenin  50’nci kuruluş yılını daha coşkulu, daha geniş katılımla  kutlamayı ümit ettiklerini ifade eden Doç. Dr. Emiroğlu  “Tepecik Hastanesi ilk kez 1976 yılında Genel Cerrahi ve Ortopedi branşlarında  asistan eğitimine başlayarak    Eğitim ve Araştırma Hastanesi kimliğine kavuşmuştur.   O günden bu güne gelişimini sürdüren hastanemiz,   2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na katılmış eğitim ve araştırma faaliyetleri hız kazanmıştır.  Zaman içinde gelişen, akademik kadroları genişleyen  Tepecik Hastanesi 910 yatak kapasitesiyle iyi yetişmiş insan gücü ve “Tepeciklilik Ruhu” ile nitelikli sağlık hizmeti üretmeye devam ediyor. 2016 yılından buyana Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi olarak hem eğitim, hem hizmet anlamında gelişimi devam etmiştir. Son olarak 2020 yılında İzmir Tıp Fakültesi’nin kurulmasıyla birlikte eğitim kardrosu,  asistanları ve yeni başlayan tıp öğrencileri ile eğitim konusundaki heyecanı artmıştır. İlk planda Tepecik Hastanesi olarak İzmir Tıp Fakültesi Dekanlığı Tepecik Onkoloji Birimi’nde açılmış, çalışmalarına başlamıştır.” dedi. 

Yapılan  akademik çalışmalara  da değinen  Doç. Dr. Emiroğlu,   “Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi geçen yıldan bu yana çok sayıda ulusal ve uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptı. Pandemi sürecinde de online toplantılara devam ettik. Geniş bir başvuru alanı olan Tepecik Hastanesi Dergisi’nin  bu yılın başından beri Yapay Zeka ve Covid-19 olmak üzere iki özel sayısı yayınlandı.  Tepecik Onkoloji pandemi sürecinde sürekli çalıştı, hala temiz hastane olarak şehrin onkoloji ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.  Bu da bizim açımızdan gurur verici”  diye konuştu. 

Doç. Dr. Emiroğlu daha sonra Tıpta Uzmanlık Eğitim Koordinatörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Cengiz Aydın’a  teşekkür belgesi takdim etti. Bundan sonra bu görevi Çocuk Nefroloji Uzmanı  Prof. Dr. Fatma Mutlubaş’ın yürüteceğini ifade etti. 

Öğrencilerimiz için her türlü hazırlığımızı yapıyoruz”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Enver İlhan “Öncelikle nazik daveti için başhekimiz Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’na teşekkür ediyorum. Birçoğumuz Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde İzmir’de  de bir Tıp Fakültesi açılmasını her zaman arzu ettik ve bu isteğimizi uygun ortamlarda  dile getirdik. Nihayetinde  İzmir Tıp Fakültemiz yakın zamanda kuruldu ve ilk öğrencilerini kabul etti. Sizler, bizler hepimiz çok  mutlu olduk. Yapılanma çalışmalarımız tamamlanıncaya kadar öğrencilerimiz 1.,2., ve  3. sınıf eğitimlerini köklü bir üniversitemiz olan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görecekler. Daha sonra 4.,5 ve 6. yılllarda  eğitimlerini SBÜ İzmir Tıp Fakültesi’nde Sağlık Bakanlığı ile afiliye hastanelerde devam edecekler. Öğrencilerimiz için her türlü hazırlığımızı yapıyoruz, en iyi eğitimleri vermek için kendimizi de en iyi şekilde güncelliyor ve donatıyoruz. Öğrencilerimiz bize geldiğinde Ege Üniversitesi’nde olduğu gibi en kaliteli bir şekilde eğitimlerini almaya devam edecekler. Öğrencilerimiz de İzmir Tıp Fakülteli olmaktan oldukça mutlu ve heyecanlılar. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Erdöl  hocamız öğrencilerimizin durumunu yakından takip etmekte ve öğrencilerimiz ile yakından ilgilenmemizi ve her konuda yanlarında olmamızı istemektedir. Bizler şu anda çalışmalarımızda tamamen öğrencilerimize odaklanmış durumdayız. Eğitimlerini en iyi bir şekilde yapabilmeleri için gerekli tüm çabayı göstermekteyiz. Öğrencilerimizle mesaj, telefon ve zoom üzerinden görüşmeler yapmakta, bize ilettikleri problemlerin çözümü için gerekli çabayı göstermekteyiz. Ege Tıp Fakültesi Dekanlığı ile yakın ilişkiler içinde çalışmaktayız ve bizlere çok yardımcı olmaktalar. Dün itibariyle başlayan 2020-2021 yılı eğitimi dönemi tüm öğrencilere  ve hocalarımıza hayırlı olsun’’dedi.

“Deneyimli ve bilgili bir eğitim kadrosuna sahibiz”

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıpta Uzmanlık Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Fatma Mutlubaş da “Eğitim koordinatörü olarak görevlendirildiğimde Tıpta Uzmanlık Eğitim Kurulu (TUEK) ile ilgili bilgi ve tecrübelerini benimle paylaşan Prof. Dr. Cengiz Aydın’a teşekkür ederim.  Köklü bir eğitim geçmişi olan hastanemizde 2016 yılından bu yana Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Hastanemiz bünyesinde çok güçlü, deneyimli ve bilgili bir eğitim kadrosuna sahibiz. 30 profesör, 114 doçent, 22 başasistan, 333 uzman ve 515 asistan doktorla   hizmet veren büyük bir aileyiz. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’yle çok verimli bir şekilde çalışıyoruz.  2020’de bu gelişmelere ek olarak İzmir Tıp Fakültesi’nin kurulmasıyla eğitim faaliyetlerimizi asistan eğitiminin yanı sıra tıp öğrencilerinin eğitimlerini de kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyoruz.  Yeni eğitim-öğretim yılının tüm hocalarımıza, asistanlarımıza ve yeni başlayan tıp öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum ” şeklinde konuştu.  

2020-2021 Akademik Yılı açılışı toplantıya katılanların görüş ve önerilerinin  alınmasının ardından son buldu.