"Olgularla Sık Görülen Endokrinolojik Sorunlara Yaklaşım" Sempozyumu Düzenlendi
16 Mart 2020

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumları” kapsamında "Olgularla Sık Görülen Endokrinolojik Sorunlara Yaklaşım" Sempozyumu düzenlendi.

Büyüyen Çocuk Derneği’nin öncülüğünde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği ve  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın katkılarıyla düzenlenen sempozyumun başkanlıklarını İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Büyüyen Çocuk Derneği Başkanı Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar ve  İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gönül Çatlı yaptı.

Sempozyumun açılış konuşmasında Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar, yaklaşık 8 yıldır Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği ile güçlü ve bölgedeki çocuk sağlığı ve korunması açısından son derece yararlı bir işbirliği içinde birlikte çalıştıklarını ifade ederek  “İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı olarak bu yıl çocuk sağlığı alanında hedeflediğimiz 10 sempozyumdan 8. sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hastane dışından konusunda uzman 15 çocuk endokrinoloji öğretim üyesinin de  misafir olduğu sempozyumda Çocuk Endokrinolojinin temel konuları aktarılacak. ” dedi.

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu iseBizler pozitif bilimlerin ışığında mesleğimizi sürdürmekteyiz. Mesleki anlamda sürekli kendimizi geliştirmek durumundayız. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Büyüyen Çocuk Derneği’nin işbirliğiyle ile düzenlenen bu sempozyumun bu anlamda yararlı olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Sempozyumun 3 farklı oturum başkanlığını, Prof. Dr. Atilla Büyükgebiz, Prof. Dr. Ayhan Abacı, Prof. Dr. Şükran Darcan, Prof. Dr. Betül Ersoy, Prof. Dr. Ece Böber, Prof. Dr. Erdal Adal gerçekleştirdi. Sempozyumun ilk oturumunda Erken Puberte, Geçikmiş Puberte, Disfonksiyonel Uterin Kanamalar; ikinci oturumunda Diyabetes Mellitus, Diyabetik Ketoasidoz, Obezite,Üçüncü oturumda ise  Hipertiroidi, Hipotiroidi, Rikets, Hiponatremi, Hipernatremi konuları ela alındı.

Sempozyumun ardından oturum başkanlarına, konuşmacılara katılım ve teşekkür belgeleri verildi.