3. Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başladı
06 Ocak 2020

• DSC_9970 copy.jpg

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 3. Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı.
Programın açılışı hastane idarecileri, kurs düzenleme kurulu üyeleri ve kursiyerlerin  katılımıyla Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi eğitim salonunda gerçekleştirildi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel  Tepecik Hastanesi’nde hemşirelere yönelik çeşitli branşlarda sertifikalı eğitimlerin düzenlendiğini belirtti.  Hemşirelik mesleğinin  profesyonelleşme yolunda  hızla ilerleyen bir meslek  olduğunu ifade eden Rastgel,  “Bakanlığımız 2014 yılından beri bunu desteklemek için pek çok alanda  sertifakalı eğitim programı düzenliyor. Hastanemizin yetki belgesi aldığı bu eğitimlerden biri de palyatif bakım  hemşireliği. Verimli geçeceğini düşündüğüm   bu programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve kursiyerle teşekkür ediyorum” dedi.

Başhekim Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu ise “Bu eğitimi verecek olan  hastanemizin  Palyatif ekibi   tecrübeli bir  kadrodan oluşuyor. Hem ana binada  hem de Bornova’daki ek bina da  Palyatif Bakım Servisi  bulunuyor.  Bornova’daki birim buradakinin devamı niteliğinde. Bornova daki  diğer bir birim de daha ağır hastalara yönelik olan  anestezi palyatif birimi. Özellikle yaşlı nüfusu daha fazla olan Avrupa’da palyatif birimleri daha önce kuruldu. Ancak ülkemizde de yaşlı nüfusun artmasına paralel olarak bu birimlere olan ihtiyaçlar artıyor. Buradaki eğitime katılacak olan  kursiyerlerin  aldıkları eğitimin  meslekleri açısından son derece yararlı olacağına inanıyorum,  başarılar diliyorum“ dedi.

Palyatif Bakım Servisi Sorumlu Hekimi Uzm. Dr. Yusuf Adnan Güçlü de  “2  hafta pratik 1 hafta teorik olmak  üzere  3 hafta sürecek olan bu eğitimin yararlı olacağını ümit ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.