Tepecik’te, IV. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Hizmete Girdi

• 6.png
  • 7.png
  • 8.png

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yenilenen IV. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop, sağlık ve ilin önde gelen diğer yöneticileri ile çok sayıda sağlık çalışanları katıldı.

“Yatak sayısı 24’ten 35’e çıkarıldı.”

İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. M. Burak Öztop konuşmasında, İzmir’in nitelikli tıbbi hizmetlerin sürdürüldüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinin revizyondan geçirilerek IV. Seviyeye yükseltildiğini belirtti. Yenilenen Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde yatak sayısının 24’ten 35’e çıkarıldığını özellikle prematüre bebeklerin tedavilerinin, takiplerinin ve bakımlarının yanı sıra cerrahi hastalarının da izleminin yapılacağını açıkladı.

“Üst düzey tıbbi cihazlarımızla donatılan yoğun bakım ünitesinde ileri seviye tedavi uygulanacak.”

Op. Dr. M. Burak Öztop konuşmasında şunlara değindi:

“Yenidoğan ünitesi 3’ü izolasyon, 3’ü anne uyum odası olmak üzere toplam 35 yataklı bir ünite olarak hizmet verecek. Üst düzey tıbbi cihazlarımızla donatılan Yoğun bakım ünitesinde ileri seviye tedavi gerektiren komplike bebekler tedavi edilecek. Bu ünitenin; binlerce bebeğimizin hayatına dokunacağına inancım sonsuz. Emeği geçen, vesile olan herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

“İzmir’de yenidoğan ve prematüre bebeklerin tedavilerinde büyük paya sahip bir hastaneyiz”

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’da İzmir’de doğumların yüzde 30’nun Hastanelerine bağlı Doğum Evi Hastanesi’nde gerçekleştiğini, burada doğan bebeklerinde yüzde 10’nun kendi hastanelerinde tedavi gördüğünü anlattı. Hastanelerinde II, III ve IV. seviyede toplam 49 yenidoğan yoğun bakım yatağının mevcut olduğunu kaydederek İzmir’de yenidoğan ve prematüre bebeklerin tedavilerinde büyük paya sahip olduklarının altını çizdi.

“Başarılı bir eğitim kadrosuyla hastalara en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.”

Yenidoğan Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. M. Yekta Öncel’de başarılı bir eğitim kadrosuyla hastalara en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını, yenilenen ve seviye atlayan birimlerinde bundan böyle çok daha kaliteli sağlık hizmetinin verileceğini kaydetti.

Tören protokol mensuplarının kurdele kesme merasimiyle devam etti. Düzenlenen kokteyl ile sona erdi.