Dünya Diyabet Günü Doğukan Manço İle Kutlandı
15 Kasım 2019

• WhatsApp Image 2019-11-13 at 14.08.22.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-11-13 at 14.08.23.jpeg

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Erişkin Endokrinoloji Kliniği tarafından  düzenlenen 14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinliğinde, Doğukan Manço Tepecik Hastanesi çalışanları ile buluştu.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet hakkında farkındalık oluşturmak için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen Dünya Diyabet Günü  etkinliğinin bu yılki konukları  Doğukan Manço ve kendisi de Tip 1 Diyabetli olan  blog yazarı Esra Avcı oldu. Dr. Nejat Aksu konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu başta olmak üzere idareciler ve sağlık çalışanları katıldı.

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Dilek Orbatu etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada diyabetin bilinen en eski sistemik hastalıklardan biri olduğunu belirterek, “Sağlık çalışanları olarak bu hastalığı kimimiz yakınlarımızdan kimimiz hastalarımızdan tanıyoruz ama bu şekilde yaptığımız çalışmalarla toplumu bilinçlendirmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Değerli konuklarımız Doğukan Manço ve Esra Avcı’da bu yılki etkinliğimizde bize destek oldular, hastane yönetimimiz adına   kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

2 diyabetli bireye  sensör alındı

Etkinlikte Doğukan Manço ile keyifli bir  söyleşi  gerçekleştirildi. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya gayret ettiğini belirten Doğukan Manço, Diyabet Günü etkinliğine de katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Şeker hastalığınıa ilk kez çocukluk yıllarında  bir komşusunda tanık olduğunu   aktaran Manço,  katıldığı yarışmada açlık ve beslenme konusundaki deneyimlerini  paylaştı, müzik alanındaki çalışmalarından bahsetti. Etkinlik vesilesiyle  de Doğukan Manço adına Ege Diyabetliler Derneği’ne yapılan bağış  ile 2 diyabetli bireye diyabet tedavisinde kullanılan sensör temin edildi.

Programda Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demirpençe diyabetin belirtileri, komplikasyonları, tanı ve tedavisini anlattığı bir  sunum gerçekleştirdi.

Blog yazarı Esra Avcı ise diyabet tanısı konulduktan sonra diyabetle yaşam konusundaki  deneyimlerini sağlık çalışanları ile paylaştı. Diyabetin bir hastalık değil bir yol arkadaşı olduğunu vurgulayan Avcı, diyabet yönetiminin  bir takım işi olduğunun  altını çizdi, diyabet konusundaki  yeni teknolojiler hakkında bilgi paylaştı.

Hastane çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlik plaket ve teşekkür belgesi takdiminin ardından son buldu.