Tepecik Onkoloji’de 3 ayda 600 Kanser Ameliyat Yapıldı
28 Ekim 2019

• TEPECI·K BORNOVA.jpg

Eylül ayından itibaren Onkoloji Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Birimi’nde 3 ayda 600 kanser ameliyatı yapıldı.

Modern alt yapısı ve profesyonel sağlık ekibiyle İzmir ve Ege Bölgesi’ne hizmet veren Bornova’daki Tepecik Onkoloji Birimi’nde, 250’si A grubu ve 200‘ü B grubu olmak üzere toplam 3 ayda 600’e yakın kanser ameliyatı yapıldı. 4 ameliyathanenin faaliyet gösterdiği birimde, Üro Onkoloji, Jinekoloji Onkoloji, Beyin Cerrahi Onkoloji, Ortopedi Onkoloji , Genel Cerrahi Onkoloji ve Kulak Burun Boğaz Onkoloji ameliyatları yapılıyor.

Tam Kapasite Hizmet Veriyor…
Tepecik Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu Tepecik Bornova Ek Binasında Eylül ayının başında kurulan ve Jinekoloji Onkoloji ile başlayan, Cerrahi Onkoloji ile devam eden Tepecik Onkoloji Birimi'nde, 600 vakanın ameliyat edilmiş olması ve buna bağlı yoğun bakımların ve servislerin yönetilmiş olmasının oldukça sevindirici olduğunu ifade ederek “Birimde son yıllarda dünyadaki trendlerle paralel olarak Onkolojik Palyatif Bakım Ünitesi’ni kurduk ve aktif olarak çalışmaya başladı. Ayrıca onkolojinin diğer branşları ve Onkoloji poliklinikleri ağırlıklı olarak çalışıyor, Medikal Onkloji ve ayaktan kemoterapi hizmetlerinin de verildiği birimimizde, Robotik Kemoterapi ünitesi de kuruldu. Türkiye’nin en gelişmiş Genetik Laboratuvarının bulunduğu birimimizde pek çok üniversiteye de hizmet vermeye devam ediyoruz. Hedeflerimizden biri de burada geleneksel tıp uygulamalarını geliştirmek, bununla ilgili projelerimiz var” dedi.

Tepecik Onkoloji Birimi’nin yoğun bakım üniteleri, servisler, Radyasyon Onkolojisi ve robotik kemopterapi ünitesi ile tam kapasite hizmet verdiğini belirten Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Kenan Teker de, kısa sürede 250 Jinekoloji Onkoloji, 150 Üro Onkoloji, 100 Genel Cerrahi Onkoloji, 80 Ortopedi Onkoloji hastası başta olmak üzere bir çok hastanın ameliyatının başarılı bir şekilde yapılarak hastaların taburcu edildiğni ifade etti.