Tepecik’te Organ Bağışı Standı Açıldı
28 Ekim 2019

Tepecik’te Organ Bağışı Standı Açıldı

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3-9 Kasım Organ Bağışı  ve Nakli Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak ve organ bağışını teşvik etmek amacıyla Organ Nakli Merkezi çalışanları tarafından Organ Bağışı Stantı açıldı.

Doktorların ve organ nakli koordinatörlerinin broşürler ve bire bir açıklamalarıyla bilgilendirme yaparak, organ bağışı başvurularını aldığı stant, hastane yönetimi,  hastalar, hasta yakınları ve hastane çalışanları tarafından ilgi gördü. “Bağışlanan Organ Filizlenen Candır” temasıyla  organ bağışı standına gelenlere organ naklinin ne olduğu, hangi organ ve dokuların bağışının yapıldığı, hangi durumlarda organ nakli kararlarının alınabileceği, bağışlanan organların kimlere nakledildiği, nereye ve nasıl organ bağışının yapılabileceği yönünde bilgiler verildi.

Organ Bağışı Standını ziyaret eden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu da organ bağışında bulundu.   Organ bağışının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Emiroğlu, organ bağışı çağrısında bulundu.