Tepecik’te “Doç. Dr. Nejat Aksu Anısına” Çocuklarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Kursu
02 Nisan 2018

• hoca mustafa.jpg
  • DSC_6911önder.jpg
  • yaşlı dr.jpg
SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç. Dr. Nejat Aksu Anısına” Çocuklarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Kursu  düzenlendi.

SBÜ Tepecik EAH Çocuk Nefroloji Kliniği Eğitim Sorumlusu  Doç. Dr. Önder Yavaşcan ve SBÜ Tepecik EAH Çocuk Klinikleri Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Helvacı’nın Doç. Dr. Nejat Aksu’yu andıkları açılış konuşmalarından sonra Başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu “Uzun yıllar hastanemizde Başhekim yardımcılığı ve Başhekim vekilliği de yapan rahmetli Nejat Aksu hocamızı çok iyi tanırdım. Beyefendi kişiliği ve disipline önem veren karakteriyle herkes tarafından büyük takdir ve saygı görürdü. Mesleğinde çok başarılı, hastanemize güç veren çok kıymetli bir hocamızdı. Doç. Dr. Nejat Aksu hem Tepecik EAH’nın, hem de Çocuk Kliniklerinin kurumsallaşmasında önemli değerlerden birisi olarak bu kurumun hafızasında çok önemli bir yere sahip olmaya devam edecektir. Bugün kurucusu olduğu Çocuk Nefroloji Kliniği’nin onun anısına düzenlediği “Çocuklarda İdrar Yolu Enfeksiyonu Kursu” için bir araya geldik. Bu kadar dolu bir salon ile karşılaşınca ne kadar önemli ve gerekli bir kurs için burada olduğumuz kolaylıkla anlaşılıyor. Bu kursu düzenleyen Doç. Dr. Önder Yavaşcan hocamız başta olmak üzere Çocuk Nefroloji Kliniğimizin tüm hocalarına ve emekleri olan herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yoğun ilgi gören kursta Prof. Dr Alphan Cura’nın “Tıp Eğitiminde usta-çırak ilişkisi kaybedilen bir değer midir?” sunumundan sonra sırasıyla Doç. Dr. Önder Yavaşcan, Uz. Dr. Eren Soyaltın, Doç.Dr. Murat Anıl, Prof. Dr. Belde Kasap Demir, Doç. Dr Nisel Yılmaz, Doç. Dr. Fatma Mutlubaş, Doç. Dr. Önder Yavaşcan, Doç. Dr Demet Alaygut, Doç. Dr. Seçil  Arslansoyu Çamlar ve Uz. Dr. Caner Alpaslan tarafından “Rakamlarla İYE, Çocukluk Çağında İYE Neden Önemli?, Olgu Sunumları, Çocuklarda Ne Zaman İYE Düşünelim, Acil Servise Ateş İle Başvuran 2 Yaşından Küçük Bebeklerde Ne Zaman İYE Düşünelim?, Mesaneden Kültür Vasatına İdrarın Yolculuğu, İdrar Kültürü Ekimi Ve Antibiyogram Sonuçlarının  Yorumlanması, İdrar  Yolu Enfeksiyonu Lokasizyonu Ve Ampirik Tedavi, Semptomu Olmayan Hastada İdrar Kültüründe Üreme, Ne Yapalım?, Kimlere İleri Tetkik İsteyelim?, İYE’den Koruyucu Önlemler ve Tepecik İYE Klavuzu ile İzlenen Hastaların Sonuçları” konuları sırasıyla anlatıldı.

Bilimsel sunum ve tartışmaların ardından yapılan sınavında en başarılı üç asistan arasında yapılan kura sonucunda Asist. Dr. Mustafa Kavruk, Avrupa Çocuk Nefroloji Kongresine (ESPN 2018) gitmeye hak kazandı.