Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde Hastalara Yönelik Eğitimler Veriliyor

• WhatsApp Image 2019-06-28 at 13.49.02.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-03-20 at 15.14.46.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-03-21 at 15.34.31.jpeg

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Bornova Atatürk Mahallesi’nde bulunan Eğitim Aile Sağlığı Merkezi’nde, Aile Hekimliği hizmetlerinin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlara  sağlık eğitimleri de veriliyor.

Aile Hekimliği Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Hülya Parıldar’ın koordinatörlüğünde Aile Hekimliği klinik uzmanlarınca gerçekleştirilen eğitim toplantılarında,  diyabet, hipertansiyon, obezite gibi konularda verilen  eğitimler,  semt sakinleri tarafından ilgi ve memnuniyetle takip ediliyor.

Obezite konusunun anlatıldığı son toplantı, eğitime katılanların beden-kütle indekslerinin ölçülmesiyle başladı.   Doç. Dr. Hülya Parıldar, dünya nüfusunun üçte birinin normalden daha kilolu olduğuna  dikkat çekerek, obezitenin çağın   hastalığı olduğunu vurguladı. Beden-kütle indeksi, obezitenin nedenleri, obezitenin neden olduğu hastalıklar ve insülin direnci  hakkında bilgi verdi. obezitenin önlenmesinde yaşam biçimi, doğru beslenme ve fiziksel aktivitenin önemine değinen Parıldar, uzun süre hareketsiz kalanlar için de evde  yapabilecekleri temel ve basit fiziksel hareketleri gösterdi.