Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Karaciğer Nakli Merkezi Hizmete Girdi
28 Ekim 2019

• 1.jpg

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Karaciğer Nakli Merkezi, lk hastalarını kabul etmeye başladı.  Doç. Dr. İsmail Sert öncülüğünde ulusal ve uluslararası deneyimi ve güçlü uzman kadrosu ile karaciğer nakli bekleyen hastalara hizmet verilecek olan birimde, yüksek kalite alt yapısı ve uygulanan modern cerrahi tekniklerle başarılı operasyonlara imza atılması hedefleniyor.

1994 yılında başlayan erişkin ve pediatrik böbrek nakli programını günümüze kadar başarı ile sürdüren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Organ Nakli Merkezi ülkemizde ilk ince bağırsak naklini gerçekleştiren ve bu alanda en fazla deneyimi olan merkez olma özelliğine sahip. İzmir’ de karaciğer nakli için referans bir merkez olmaya aday olan  birim, organ nakli konusundaki deneyim ve tecrübesini karaciğer nakli ihtiyacı olan hastalara da sunmayı amaçlıyor.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu “Şehrimizin önemli transplantasyon ünitelerinden ve Türkiye’nin en büyük ince bağırsak nakil merkezi olan Tepecik Organ Nakli Ünitesi’nde karaciğer nakillerine başlanmıştır. Burada amaç karaciğer nakilleri ile beraber karın içi çoklu organ nakilleri gerçekleştirmektir. Ekibimiz bu konuda oldukça motivedir. Merkezimizde halen böbrek ve incebağırsak nakilleri gerçekleştirilmektedir.   Önümüzdeki günlerde tüm bu işlemlerle beraber karaciğer nakilleri de gerçekleştirilecektir” dedi.

Organ Nakli Merkezi sorumlusu Doç. Dr. İsmail Sert de ülkemizin organ nakli konusunda ileri bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu belirterek “Bu bilgi ve tecrübeye uluslararası deneyimin de eklendiği güçlü uzman kadromuzla Karaciğer Nakil merkezi olarak Avrupa ve dünya standartlarında hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Doç. Dr. Cem Tuğmen sorumluluğunda böbrek ve ince bağırsak nakillerinin başarı ile gerçekleştiren merkez artık karaciğer nakli bekleyen hastalara da umut olacak.  Organ bağışı konusunda yoğun çalışmalara rağmen ülkemizde halen organ bağışı istediğimiz seviyelere ulaşmadı. Organ bağışının artması nakil bekleyen hastalarımızın hayata tutunmasını sağlayacaktır“ dedi.