İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Tepecik Hastanesi’nde 2. Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Başladı

Güncelleme Tarihi: 04/12/2018

• a.jpg
  • b.jpg
  • c.jpg
  • e.jpg
  • f.jpg
  • h.jpg

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yönetiminin desteğiyle palyatif bakım hastası ve ailelerine bakım veren hemşirelere görevlerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve tutumlarının anlatılacağı “2. Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” başladı.

SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Birimi Binası’nda 3 Aralık-21 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı”’nda, eğitimler konusunda uzman ve deneyimli kişiler tarafından verilecek olup böylece hizmet kalitesinin arttırılması amaçlanıyor.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TEAH Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel “kurumumuz hastalara şifa dağıttığı gibi aynı zamanda bir eğitim ve araştırma hastanesi. Bu anlamda hastanemizde bir çok serfikalı eğitim programı düzenledik. Bunlardan biri de “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı”dır. Biliyoruz ki burada eğitim alacak kursiyerlerimiz, aslında çalışırken işlerini en iyi ve özverili şekilde yerini getiriyor. Amacımız bu süreçte, bu eğitimle size bir miktar katkıda bulunmak, deneyimlerimizi aktarmaktır.Yararlı olacağını düşündüğüm kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere, yöneticilerimize, kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. “dedi.

Palyatif Bakım Servisi Sorumlusu Uzman Hemşire Gönül Düzgün ise “Burada çok yönlü desteklerle gerçekleştireceğimiz ve 3 hafta sürecek kurs programını başlatıyoruz.İkincisini gerçekeştireceğimiz “Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” verimli ve başarılı geçeceğini diliyorum. Tüm eğitmenlerimize, kursiyerlerimize, bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum”. dedi.

Üniversite, Eğitim Araştırma Hastaneleri, Devlet Hastaneleri Palyatif Bakım Kliniklerinde görevli veya görevlendirilmesi planlanan Türkiye’nin dört bir yanından toplam 27 katılımcının yer aldığı 2. Palyatif Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’nda, eğitimler 1 hafta teorik 2 hafta pratik olmak üzere 3 hafta boyunca devam edecek.