Çocuk Onkoloji Hastalarına Anlamlı Destek

• c.jpg
  • d.jpg

Çocuk Onkoloji Hastalarına Anlamlı Destek

SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Kliniği’ne İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği ev sahipliğinde, "Her Nota bir Umut" projesi kapsamında dünyaca ünlü piyanist ve devlet sanatçısı İdil Biret'in konserinden sağlanan gelirle ve Ege Balkan Güçbirliği Platformu desteğiyle alınan solunum cihazı teslim edildi.

Hastanenin onkoloji servisinde düzenlenen törende konuşan Bosna Hersek'in İzmir Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak, tedavi gören çocuklar için Ege Balkan Güçbirliği Platformu ile İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin çok önemli bir çalışmaya imza attığını söyledi. "Platform olarak bundan sonra böyle örnek çalışmalara devam edeceğiz. Bu cihazla çocuklarımız şifa bulacak. Çok mutluyuz " dedi.

İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan “ İdil Biret'in böyle önemli bir projede hasta çocuklar için yer alması bizi çok duygulandırdı ve mutlu etti. Dernek olarak hasta çocukların tedavileri için ellimizden geleni yapmaya çalıştık. Bundan sonra da bu tür yardımları yapmaya çalışacağız. çocuklar ve ailelerin yüzünün gülmesini bizi çok mutlu ediyor”dedi.

Tepecik Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Barış Malbora da dernekler tarafından yapılan solunum cihazı bağışının kendilerini memnun ettiğini belirterek "Solunum cihazının kendisi küçük ama yaptığı işler büyük, solunum sıkıntısı yaşayan çocuklarımızı yoğun bakımda daha ağır tedavilerden kurtarabilme potansiyeline sahip. Bu cihazdan servisimizde bir tane var ama bazen yetersiz kalıyordu. Bağışlanan cihazla artık servisimizde ikinci cihaz oldu. Herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu da yaptığı konuşmada kentte yaptıkları faydalı çalışmalarla herkese örnek olan iki sivil toplum kuruluşunun hastaneleri adına çok önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, “Bu anlamlı ve örnek destekleri için derneklere teşşekür ediyorum.”dedi.