Tepecik Hastanesi’nde “SBÜ İzmir SUAM’lar Aile Hekimliği Klinikleri Buluşması” Düzenlendi.
12 Eylül 2018

• 41505278_1411577672307379_1941725744967188480_o.jpg
  • hj.jpg

Toplantıda konuşan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu “1971 yılında kurulan hastanemiz, hiç ara vermeden gelişmeye devam ediyor. Üç üç yıl önce hastanemiz Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile afiliasyon kazanarak T. C Sağlık Bakanlığı SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi adını aldı.  Bilimsel ilermeleri sürekli takip eden hastanemiz güçlü yönlerini muhafaz etmeye çalışırken eksikliklerini de gidermeye çalışıyor. Hastanemizde hizmet veren çok önemli kliniklerden biri de  10 yıldır hizmet veren Aile Hekimliği Kliniğidir. Bu tür toplantıların klinikler için her zaman yararlı olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı bu toplantıyı organize eden herkese teşekkür ediyorum. “dedi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç.Dr. Haluk Mergen ise aile hekimliği’nin tanımı, çekirdek yeterlilikleri, temel ilkelerine değinerek “Aile Hekimliği bireylere ve ailelere sürekli olarak doğumdan ölüme kadar çok yönlü sağlık hizmeti veren bir  önemli branşdır. Bu önemli branş biyoloji, psikoloji ve sosyal yaşamı birlikte ömemseyen oldukça geniş bir branştır.“dedi.

Uzmanlık sürecinde önemli yeri olan tez yazımı üzerinde de durulduktan sonra “SBÜ İzmir SUAM’lar Aile Hekimliği Klinikleri Buluşması” toplantısı sona erdi.