Ege Bölgesi Çocuk Cerrahisi Toplantısı Tepecik Hastanesi'nde Düzenlendi
23 Şubat 2018

Ege Bölgesi Çocuk Cerrahisi Toplantısı Tepecik Hastanesi'nde Düzenlendi...

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği tarafından desteklenenerek hastanenin konferans salonunda düzenlenen ve cocuk cerrahideki vakalar hakkında bilimsel tartışmaların yapıldığı toplantıya Ege Bölgesi’ndeki üniversite, devlet, özel hastanelerde çalışan çocuk cerrahları katıldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu toplantının açılış konuşmasında “1971 yılında kurulan Tepecik Hastanesi, 1985 yılında Eğitim ve Araştırma Hastanesi huviyetini kazanmıştır. Bu köklü hastanede yaklaşık 20 yıllık bir geçmişe sahip olan ve üst düzeyde tedavilerin yapıldığı çocuk cerrahisi birimi iyi eğitim veren güçlü bir kadroya da sahip. Son yıllarda hastanemizdeki ekibi daha da güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Dışarıdan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çok iyi bilinen bir hastane. Örneğin ben Cerrahpaşa mezunuyum ancak yıllardır bu hastanede çalışıyorum. Farklı yerlerden gelen hekimlerimiz bulunuyor. Halen bölgenin en büyük hastanesi olarak hizmet veren hastanemizde, cocuk cerrahisi kliniğinde olduğu gibi gibi iyi ve donanımlı ekipler bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı istatistiki verilerine göre hastanemiz, A1 sınıfı alanında yani en komplike ameliyatların yapıldığı Türkiye’nin 3. büyük hastanesi. Tabiki bu başaranın altında iyi yetişmiş insan gücü bulunuyor. Biz de bundan gerçekten mutlu oluyoruz, gurur duyuyoruz. Pediatri çok önemli bir birim, bunun farkındayız. Her zaman sizlerin yanınızdayız ve sizleri destekliyoruz. Buraya gelip katılımda bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Klinik Eğitim Görevlisi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr Tunç Özdemir ise, “Safra yolları taşlarına yaklaşım başlıklı toplantıda çeşitli vakalar sunularak bilimsel tartışmalar yapıldı. Toplantı sonrasında katılımcılardan çok olumlu geri dönüşler alındı. Toplantının gerçekleşmesinde büyük katkısı olan başhekimliğimize Çocuk Cerrahisi Kliniği olarak teşekkürü borç biliriz. “ dedi.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen Çocuk Cerrahisi Toplantısı’nın sona ermesinin ardından sosyal program kapsamında tüm katılımcılar ile yemek yendi.