Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Tedavi Gören Çocukların Bisiklet Sevinci

Güncelleme Tarihi: 14/02/2018

Kanser Savaşçıları Derneği tarafından  2016  yılında  başlatılan “Onkobis” projesi ile hastanelerde   tedavi gören çocuklar  için geliştirilen serum askılı  bisikletler  Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teslim edildi.

Sevinçle Karşılandı

Çocukların hastanede yatağa bağlı kalmadan, oyun oynayarak tedavilerini sürdürmesi fikrinden yola çıkılarak  geliştirilen bisikletler çocuklar tarafından sevinçle karşılandı. Kanser Savaşçıları  Derneği tarafından  ilgili uzmanlar rehberliğinde çocukların güvenliği ve sağlığı ön planda tutularak  onkobis (onkoloji bisikleti) projesi ile  geliştirilen bisikletlerin finansmanı ise, Aslı Bisiklet'in büyük katkısı ve bir grup dernek  gönüllüsünün  GBI’ın Viyana-Berlin arasında gerçekleşen bisiklet organizasyonuna katılarak proje için uluslararası platformda topladığı  bağışlardan sağlandı.

Kanser Karşı Pedal  Çevirdiler

Hastanedeki teslim törenine Hastane  Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu, Kanser Savaşçıları Derneği yönetici ve gönüllüleri, idareciler, Çocuk Kliniği Eğitim Görevlileri  ile çalışanlar katıldı.Kanser Savaşçıları Derneği gönüllüsü Günsenin Kutucu  yaptığı konuşmada 2015 yılında annesini kanser den kaybettiğini ve 2016 yılında dernekle karşılaştığını belirterek  “Dernekte çocuklar için başlatılan bir projeden bahsettiler. Bu projede GBI 2016 ya  bisiklet grubumuzla katılarak bisikletlerin finansmanı için  Viyana’dan Berlin’e kadar  pedal çevirerek bağış topladık. Bugün  bu bisikletleri hastanelere teslim etmenin ve  bu projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Dernek gönüllüsü Op. Dr. Mazhar Çelikoyar da projenin   finansaman aşamasını anlatarak destek verenlere teşekkür etti.

Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise “Kanserle savaş için basılan pedalların en önemli ayaklarından kanser konusunda yoğun mücadelesi olan İzmir’deki en önemli hastanelerden birisi olan hastanemizin hem erişkin hem de çocuk onkolojide oldukça yoğun çalışmaları var. Dünyada pek çok sivil toplum örgütü kanserle savaş mücadelesinde etkin rol oynuyor.  Türkiye’de de bu çalışmaların yavaş yavaş gelişiyor olmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Hastalarımız için sevimli  bir katkıda bulundunuz. Destekleriniz ve mücadeleniz için Tepecik Hastanesi adına teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmalardan sonra Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu tarafından dernek gönüllülerine teşekkür belgesi takdim edildi.