İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 13/08/2018

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Şu an 992 yatak olarak hizmet veren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ilk olarak 10.000 m2 alan içinde şimdiki ismi Yenişehir olan semtte  500 yataklı  Sosyal Sigortalar Kurumu'na ait bir hastane olarak 6 Ekim 1971 tarihinde hizmete  açılmıştır.  İlk açıldığı yıllarda 6 cerrahi, 6 dahiliye, 1 üroloji, 1 ortopedi, 1 nisaiye uzmanı  ile hizmete başlamıştır.

1972 yılında 200 kadrolu yatağı ile Çocuk Hastanesi hizmete girmiştir.   1973 yılında Gastroenteroloji ve Beyin Cerrahi servisleri hizmet vermeye başlamış olup, 1974 yılında yoğun bakım servisi ayrı bir birim olarak kurulmuştur. Hastanenin fiziki gelişmesinin yanında 1976 yılında Eğitim ve Araştırma Hastanesi hüviyetine kavuşmuş, dahiliye ve cerrahi branşlarında asistan eğitimine başlanmıştır.

Şu anda 49.000 m2 alan üzerinde, yaklaşık 57.000 m2 kapalı alanda hizmet vermekte olan hastane, 5 Şubat 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na devredilmiştir. Deprem güçlendirme faaliyetleri sürecinde, 220 yataklı Çocuk Hastalıkları Klinikleri, 2.400 m2 alanda erişkin ve çocuk acilin yapılanması, 55 yataklı yoğun bakım ünitesi, 16 salonlu ameliyathane birimi, çocuk poliklinikleri, yeni patoloji laboratuvarı binası, bahçe peyzajı ve afet durumlarında da kullanılabilmek için çok amaçlı salon inşa edilmiştir. Eylül 2007 sonu itibariyle yaklaşık 3.000 m2 alanda merkezi laboratuar oluşturulmuştur. Yaklaşık 3.000 m2 alanda oluşturulan yeni merkezi görüntüleme üniteleri eklenmiş, Nükleer Tıp Bölümü cihazlarıyla birlikte yenilenmiştir.

2 Kasım 2012’den itibaren Kamu Hastaneleri Kurumu İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği’ne bağlı olarak hizmet vermeye başlamıştır. Ekrem Hayri Üstündağ  Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi  2 Kasım 2012’de  Kamu Hastaneleri Birliği yasası ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konak Ek Hizmet Binası olmuştur.

2013 yılında poliklinik asansörleri, yeni sterilizasyon ünitesi ve cerrahi endoskopi ünitesi tamamlanmıştır.

1969 yılında İzmirlilere ve tüm Ege Bölgesi’ne hizmet vermeye başlayan S.S.K. Ege Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 663 sayılı KHK ile 2012 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanmıştır.

2015 yılı Eylül ayı itibariyle hastanede başlatılan yenileme çalışmaları 2016 yılanda da devam etmiştir.  Bu kapsamda servisler, depolar, mutfak,  erişkin ve çocuk acil servis, Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi, Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi  çatı, dış cephe, altyapı yenilenmiş, bahçe düzenlemesi yapılarak personel sosyal alanları iyileştirilmiştir.

İstanbul'da kurulan Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2016 yılında Üniversite Hastanesi Statüsü kazanmıştır.